چرا بیمه عمر؟

بیمه عمر
5
(2)

چرا بیمه عمر؟

بیمه عمر محبوب ترین شاخه بیمه در جهان است. کمتر شخصی را می­ یابیم که نگران و به دنبال پس­ انداز پربازده برای دوران بازنشستگی خود و یا آتیه خانواده و فرزندان خود نباشد. لزوم دارا بودن پشتوانه­ ای محکم از آنجایی مشخص می­ شود که شاهد هزینه ­های سنگینی ، از جمله مخارج تحصیلات عالیه ، ازدواج و راه ­اندازی کسب و کار فرزندان ، در دوره بازنشستگی والدین هستیم. راه­ های بسیاری برای مدیریت آینده و پس­ انداز وجود دارد. اما چه نوع سرمایه گذاری ، در عین امنیت سپرده با شرایط مالی ما تطابق دارد و خدمات بهتری را ارائه می­ دهد؟ سپرده گذاری در بانک ، بیمه عمر و پس ­انداز و یا سرمایه­ گذاری­ در بازار آزاد؟

بیمه عمر و سرمایه‌گذاری علاوه بر این که به عنوان یک بیمه پوشش‌های متنوعی دارد ، می‌توانید به عنوان یک سرمایه‌گذاری بلند مدت با سود تضمینی هم روی آن حساب کنید.

در واقع بیمه‌گذار با خرید بیمه عمر و پرداخت حق‌بیمه علاوه بر اینکه یک سرمایه‌گذاری سودآور در زمان حیات خود انجام داده است ، در صورت فوت نیز نوعی حمایت مالی برای ذی‌نفعان خود ایجاد می‌کند. همچنین با خرید بیمه عمر ، ‌‌‌‌بیمه‌گذار می‌تواند در زمان حیات از پوشش‌‌های بیمه‌‌‌‌ای فراوانی بهره‌مند شود.

سرمایه‌گذاری با خرید بیمه عمر مزیت‌های بسیاری نسبت به سرمایه‌گذاری در بانک دارد که می‌تواند برای همه افراد به صرفه‌تر باشد مخصوصا آن دسته از خانواده‌هایی که سرمایه اولیه‌ زیادی ندارند ، حقوق ماهیانه کمی هم دریافت می‌کنند و به دنبال تضمینی برای آینده فرزندان خود هستند.

دلایل به‌وجود آمدن بیمه عمر

از آغاز پیدایش‌ جوامع‌ ، انسان‌ در جستجوی‌ تأمین نیازهای جسمی‌ ، اقتصادی‌ ، اجتماعی‌ و سیاسی‌ بوده‌ است‌. شرکت‌‌های‌ بیمه‌ با توجه‌ به‌ همین‌ اصل ، با ارائه‌ طرح‌‌های‌ متفاوت‌ و مبتکرانه متناسب‌ با نیازهای‌ انسانِ امروز ،‌ در پی‌ تأمین‌ ، تسهیل‌ این امر و ایجاد ثبات‌ مالی‌ برآمدند تا در زمان‌ بروز حادثه‌ ناگوار ، افراد وابسته‌ به‌ شخص‌ فوت شده و یا حادثه‌ دیده‌ توان تأمین نیازهای خانواده‌ را داشته باشند و بتوانند از مزایای‌ این‌ تأمین‌ اقتصادی‌ بهره‌مند شوند. نیازهای‌ خانواده‌ در بیشتر جوامع‌ بشری‌ با هر درجه‌ای‌ از پیشرفت‌ و تکامل‌ را می‌توان‌ به‌ شرح‌ زیر طبقه‌بندی‌ کرد:

درآمد
تأمین درآمدی معین‌ و مشخص
  • تأمین درآمدی معین‌ و مشخص ‌برای ‌افراد یک خانواده ‌پس‌ از فوت‌ نان ‌آور خانواده‌.
  • تأمین‌ درآمدی‌ معین‌ و مشخص‌ برای‌ ایام‌ از کارافتادگی‌ ، پیری‌ و بازنشستگی‌.

بیمه‌‌‌های‌ اشخاص‌ (عمر ، حادثه‌ ، درمانی‌) یکی‌ از شاخص‌‌های‌ شناخته‌ شده‌ برای‌ سنجش‌ میزان‌ تأمین‌ و رفاه‌ مردم‌ کشورهاست‌ و کشورهایی‌ که‌ افراد آن‌ به‌ فراخور نیاز خود از این‌ تأمین‌ برخوردارند ، با اطمینان‌ و اعتماد بیشتری ‌در برنامه‌ریزی‌ توسعه‌ و گسترش‌ جامعه‌ خویش‌ مشارکت‌ می‌نمایند.

کارکرد بیمه عمر

کارکرد های بیمه­ های عمر به دو بخش اصلی سرمایه گذاری و پوشش­ های تکمیلی تقسیم می­ شود.

1 – سرمایه گذاری

   سرمایه­ ای به همراه سود تضمینی و سود مشارکت.

سرمایه گذاری

مقدار سود تضمینی توسط بیمه مرکزی اعلام می ­شود و تمامی شرکت ­های بیمه موظف به پرداخت آن به بیمه­ شدگان هستند. بر طبق آخرین مصوبه بیمه مرکزی ، نرخ تضمینی سود سالانه بیمه عمر برای دو سال اول ۱۶ درصد ، برای دو سال دوم ۱۳ درصد و ادامه  ۱۰ درصد است. اما سود مشارکت به شرکت بیمه انتخابی و فعالیت­ های اقتصادی آن بستگی دارد؛ هرچه سود حاصله از سرمایه ­گذاری شرکت مذبور بیشتر باشد ، سود مشارکتی بیمه شده نیز بالاتر است.

   معافیت از مالیات

به موجب این قانون که در سال ۱۳۹۲ توسط مجلس شورای اسلامی اصلاح شده است ، هر مبلغی که برای این نوع بیمه ها به شرکت ­های بیمه ای پرداخت شود و همچنین تمام سرمایه و اندوخته­ های حاصل از سرمایه گذاری بیمه شده ، معاف از مالیات هستند. از دیگر سو بیمه ­­گزار می­ تواند با ارائه مستندات به اداره مالیات ، از تخفیف مالیاتی بر درآمدهایش بهرمند شود.

 پرداخت به صورت یک جا و یا مستمری سرمایه

در پایان مدت قرارداد ، سرمایه اندوخته برطبق جدول سود به­ صورت یک جا و یا مستمری ماهانه در اختیار بیمه ­شده قرار می ­گیرد.

 قابلیت دریافت وام

امکان وام گرفتن از نود درصد سرمایه از پایان سال اول ، بدون ضامن و تشریفات اداری وجود دارد.

  امکان سپرده گذاری

بر طبق قوانین بیمه مرکزی ، بیمه شده می­ تواند مبالغی را به عنوان سپرده در بیمه عمر و پس­ انداز خود قرار دهد و از نرخ سود ۱۶ درصد آن بهره ببرد. خارج نمودن این سپرده در هر زمان بلا مانع است و مشمول محاسبات بیمه عمر و بازخرید نمی ­شود.

2 – پوشش­ های بیمه ­ای

پوششهای بیمه ای

بیمه عمر موارد متعددی را تحت پوشش قرار می‌دهد. البته همان‌طور که از عنوان “بیمه عمر” برمی‌آید اولین مسئله تحت پوشش بیمه عمر ، فوت فرد است. اما فوت تنها پوشش بیمه عمر نیست. بیمه عمر خدمات متعددی ارائه می‌دهد که قابلیت سازگار شدن با شرایط افراد مختلف را دارد. چه آن‌هایی که از لحاظ مالی تمکن دارند چه آن‌هایی که در مضیقه هستند ، چه افراد مسن و چه کودکان ، چه آن‌هایی که بیمار هستند و چه کسانی که سلامت‌اند. در ادامه به‌تفصیل در مورد هر یک از این پوشش‌ها توضیح خواهیم داد.

خطر فوت به هر علت (سرمایه عمر)

پیشتر اشاره کردیم که اولین خطری که در بیمه عمر تحت پوشش قرار می‌گیرد ، فوت است. بدین معنا که در صورت فوت بیمه‌شده ، سرمایه‌ای به ذینفعان او می‌رسد. درست از لحظه صدور بیمه‌نامه فرد بیمه‌شده تحت این پوشش قرار خواهد گرفت.

خطر فوت
درست از لحظه صدور بیمه‌نامه فرد بیمه‌شده تحت این پوشش قرار خواهد گرفت.

گفتیم که سرمایه عمر بسته به شرکت بیمه بر اساس حق بیمه ماهانه یا سالانه محاسبه می‌شود. شما می‌توانید با انتخاب ضریب تشکیل سرمایه بیشتر سرمایه عمر خود را افزایش دهید. طبعاً با بالا بردن این ضریب ، باید حق بیمه بیشتری نیز بپردازید. البته در بعضی از مواقع شرکت بیمه ممکن است با توجه به بالا بودن ریسک فوت فرد با حداکثر درصد افزایش سالانه سرمایه عمر موافقت نکنند. مثلاً اگر فرد بیماری خاص یا شرایط زندگی پرخطری داشته باشد.

سرمایه عمر سالانه افزایش می‌یابد تا به سقف مشخصی برسد و بعد از آن ثابت می‌ماند. سقف سرمایه عمر در شرکت‌های مختلف متفاوت است. ممکن است طی سالیان با بالا رفتن تورم سقف بیمه فوت نیز افزایش یابد.

خطر فوت بر اثر حادثه

فوت در اثر حادثه
حادثه یعنی واقعه ناگهانی شدید که مستقیماً بر اثر یک نیروی خارجی و بدون اراده بیمه شده سبب جراحت یا آسیب بدنی شود.

ابتدا تعریف دقیقی از حادثه داشته باشیم. حادثه یعنی واقعه ناگهانی شدید که مستقیماً بر اثر یک نیروی خارجی و بدون اراده بیمه شده سبب جراحت یا آسیب بدنی (به تشخیص پزشک) شود. شروط ضروی عبارتند از: موجب صدمه بدنی شود. ناگهانی باشد. ناشی از بیماری نباشد. وقوع حادثه نباید از عمل عمدی و ارادی بیمه شده ناشی شود. باید بین حادثه ناگهانی و ضایعه جسمی که برای بیمه شده روی داده است ، رابطه علت و معلولی وجود داشته باشد. ترس و وحشت ، صدمه محسوب نمی‌شود و صدمات عصبی تنها اگر بر اثر آسیب های عضوی به وجود آیند ، مشمول بیمه می‌شوند. یکی دیگر از پوشش‌های بیمه عمر ، سرمایه فوت بر اثر حادثه است. با دریافت این پوشش اگر علت فوت بیمه‌شده ، حادثه‌ای باشد که عمدی در آن نبوده است ، شرکت بیمه هزینه‌ای مضاف بر سرمایه عمر بیمه‌شده را به ذی‌نفعان او پرداخت خواهد کرد. در این حالت نیز ضریبی وجود دارد و با انتخاب عدد بزرگ‌تر شما باید هزینه بیشتری بپردازید اما سرمایه فوت بر اثر حادثه به‌تناسب آن ضریب افزایش می‌یابد.

  نقص عضو و ازکارافتادگی به هر علت

از کار افتادگی

یکی دیگر از خطراتی که زندگی انسان را دگرگون می‌کند نقص عضو و هر اتفاقی است که امکان ادامه شغل و درآمدزایی را از بیمه‌شده بگیرد. بیمه عمر برای ازکارافتادگی نیز چاره‌ای اندیشیده است. در میان پوشش‌های بیمه عمر این پوشش نسبتاً گران‌تر است اما شرایط و مزایای فوق‌العاده‌ای نیز دارد.

نقص عضو به معنای ازکارافتادگی دائمی یکی از اعضای بدن است. برای سرمایه این مورد نیز شما می‌توانید در ابتدای کار ضریب نقض عضو مدنظرتان را انتخاب کنید. هر شرکت ضرایب مشخصی را ارائه می‌دهد. برای مثال اگر ضریب 3 را انتخاب کنید بدین معناست که در صورت بروز چنین خسارتی ، 3 برابر سرمایه عمر به شما پرداخته خواهد شد.

ازکارافتادگی به معنای اتفاقی است که فرد دیگر قادر به ادامه شغل خود نباشد. برای مثال کسی که گوینده است اگر مشکل اساسی حنجره پیدا کند ازکارافتاده محسوب می‌شود. البته ازکارافتادگی دوره انتظار دارد. یعنی اگر اتفاقی برای بیمه‌گزار بیافتد که قادر به ادامه شغلش نباشد شرکت بیمه برای تائید ازکارافتادگی‌اش برای مثال 5 ماه صبر می‌کند تا نسبت به دائمی بودن آن مطمئن شود.

در مورد ازکارافتادگی نیز به این صورت است که شرکت بیمه درصد مشخصی از سرمایه عمر را به‌عنوان غرامت می‌پردازد. این غرامت ، سقف معینی دارد که آن نیز در اساسنامه شرکت بیمه ذکر شده است.

ددر شرایطی ممکن است شرکت‌های خاص امکانات دیگری نیز برای بیمه‌گزار ایجاد کنند. برای مثال ممکن است پوششی در نظر بگیرند که حق بیمه فرد را بعد ازکارافتادگی تا پایان زمان قرارداد از او نگیرند ولی همچنان فرد را تحت پوشش‌های بیمه عمر (سرمایه عمر ، فوت ناشی از حادثه ، امراض خاص ،…) نگه دارند و در انتهای قرارداد سرمایه اندوخته شده را به‌صورت کامل به او بپردازند.

همان‌طور که می‌بینید این پوشش در شرایط سخت و طاقت‌فرسای ازکارافتادگی ، شرایط نسبتاً مناسبی برای بیمه‌گزار ایجاد می‌کند. لذا خرید این پوشش حتی اگر لازم باشد هزینه بیشتری پرداخته شود پیشنهاد می‌شود.

  امراض خاص

5 نوع بیماری تحت پوشش بیمه عمر قرار می‌گیرند. این بیماری‌ها شامل سکته مغزی ، سکته قلبی ، سرطان ، عمل قلب باز ، پیوند اعضای اصلی (ریه ، کبد ، کلیه ، مغز استخوان ، قلب) هستند. پوشش این بیماری‌ها بدین معناست که در صورت ابتلای بیمه‌شده به هر یک از این بیماری‌ها بعد از شروع قرارداد بیمه عمر ، شرکت بیمه درصدی از سرمایه عمر را به‌صورت کمک‌هزینه درمان به بیمه‌شده می‌پردازد.

دقت داشته باشید که شرکت بیمه درصورتی‌که متوجه شود بیمه‌شده قبل از شروع قرارداد بیمه مبتلا به بیماری بوده است و این موضوع را اعلام نکرده است می‌تواند هیچ هزینه‌ای بابت این پوشش نپردازد و بیمه‌نامه را فسخ کند.

البته در شرکت بیمه نوین 11 پوشش دیگر به این 5 پوشش اصلی اضافه شده است که شامل :

شرکت بیمه نوین
در شرکت بیمه نوین 11 پوشش دیگر به این 5 پوشش اصلی اضافه شده است.
  1. اعمال جراحی قلب
  2. ام اس
  3. هپاتیت بی و سی
  4. آلزایمر
  5. پارکینسون
  6. دیالیز بعلت نارسائی کلیوی
  7. نابینایی کامل بدلیل بیماری
  8. ناشنوائی کامل
  9. کما
  10. مننژیت
  11. عفونت HIV

سرمایه درمان امراض خاص

قبل‌تر هم گفتیم که زمانی که یکی از اعضای خانواده دچار یکی از امراض خاص می‌شود جدا از صرف انرژی برای مبارزه با بیماری باید دغدغه مشکلات مالی را نیز داشته باشد. امراض خاص در دسته‌بندی بیمه عمر شامل پنج بیماری سکته مغزی ، سکته قلبی ، عمل قلب باز ، پیوند اعضا و انواع سرطان می‌باشند.

در این حالت بسته به میزان حق بیمه پرداختی و تعداد سال‌های سابقه بیمه ، شرکت بیمه هزینه‌ای را بابت درمان این بیماری‌ها به بیمه‌شده می‌پردازد. این هزینه از سال اول به‌اندازه درصدی از بیمه عمر و تا سقف مشخصی است که در شرکت‌های مختلف این درصد و سقف می‌توانند متفاوت باشند.

هزینه پزشکی حادثه

شاید برایتان جالب باشد که بیمه عمر هزینه پزشکی جراحات ناشی از حادثه را نیز به شما می‌پردازد. در این مورد خاص برخلاف هزینه درمان امراض خاص شما برای دریافت غرامت باید فاکتورهای رسمی از مراکز درمانی معتبر به شرکت بیمه ارائه دهید. در مورد امراض خاص ارائه فاکتور الزامی نیست. هزینه پرداخته شده نیز مانند موارد دیگر پوشش به‌صورت درصدی از سرمایه عمر و تا سقفی معین محاسبه می‌شود.

هزینه پزشکی حادثه
شاید برایتان جالب باشد که بیمه عمر هزینه پزشکی جراحات ناشی از حادثه را نیز به شما می‌پردازد.

تفاوت دیگر این پوشش با امراض خاص این است که امراض خاص تنها یک‌بار در طول بیمه پوشش داده می‌شوند درصورتی‌که پوشش هزینه پزشکی حادثه هرسال یک‌بار قابل استفاده است و هرسال به همان اندازه شارژ می‌شود.

لازم است بدانید که سرمایه فوت بر اثر حادثه و هزینه درمان خسارات ناشی از ورزش‌ها و رفتارهای پرخطر مانند غواصی ، بانجی جامپینگ ، پاراشوت و غیره به بیمه‌شده پرداخته نمی‌شود. مواردی که تحت پوشش بیمه عمر قرار نمی‌گیرند در شرکت‌های مختلف ، متفاوت هستند.

مزایای بیمه عمر

علاوه بر پوشش های بیمه‌ای که بیمه عمر دارد ، با پرداخت حق بیمه عمر ، طرح های بیمه عمر پوشش‌ها و مزایای مختلفی را برای بیمه گذاران ارائه می‌کند.

  دریافت وام بدون نیاز به ضامن

  دریافت وام بدون نیاز به ضامن

دریافت وام از محل اندوخته بیمه عمری که با پرداخت حق بیمه شکل گرفته از برترین مزایای بیمه عمر است. شما می توانید در صورت نیاز تا 90 درصد ارزش بازخریدی اندوخته بیمه نامه خود وام درریافت کنید. پرداخت وام در کوتاهترین زمان و بدون نیاز به هرگونه تشریفات اداری انجام می شود. نکته مهم  و مزیت دیگر دریافت وام  بیمه عمر از اندوخته بیمه نامه نسبت به وام بانکی این است که هنگامی که شما وام دریافت کرده اید ، پوشش های بیمه را نیز خواهید داشت و چنانچه شما در زمانی که وام گرفته اید و خسارتی را داشته باشید ، شرکت بیمه تمام خسارت وی را پرداخت می‌نماید. حتی می‌‌توان نکته خیلی مثبت برای این بیمه نامه را این گونه بیان کرد که هیچ پس اندازی این مزیت را ندارد که در صورت فوت پس انداز کننده ، سرمایه فوتی را به وی پرداخت کند. ولی بیمه نامه عمر چندین برابر حق بیمه را برای بیمه گذار پرداخت می‌کند.

  جدول مقایسه بیمه عمر و بانک

تفاوت بیمه عمر با سرمایه گذاری در بانک را می توان در یک جدول با هم مقایسه کرد.

بیمه عمر و سرمایه گذاری حساب پس انداز بانکی

پرداخت سود تضمینی

دارد

پرداخت سود مشارکت

دارد

سرمایه گذاری ایمن

دارد

دارد

معافیت مالیاتی

دارد

پرداخت سود تضمینی

دارد

انحصار وراثت

دارد

دریافت وام بدون ضامن دارد

پوشش های بیمه عمر دارد

   معافیت مالیاتی بیمه عمر

سرمایه‌ای که در بیمه نامه های عمر پس انداز می شود ، به هر میزان که باشد از معافیت مالیاتی برخوردار هستند و حتی در صورت فوت وی سرمایه فوت به همراه اندوخته به ذینفعان بیمه نامه پرداخت می‌شود بدون این که نیاز به انحصار وراثت داشته باشند.
بر اساس ماده 136 قانون مالیات های مستقیم بیمه عمر و اندوخته بیمه نامه تماما از پرداخت مالیات معاف می‌باشند.
مطابق ماده 148 قانون مالیات های مستقیم مبالغ پرداختی بابت بیمه نامه های عمر از منابع درآمدی جز هزینه های هر فرد حقیقی و حقوقی از نظر مالیات می‌باشند.

  سود تضمینی بیمه عمر

سود تضمینی در واقع تضمین بیمه مرکزی بر روی بیمه نامه های عمر است ، این سود در همه شرکت های بیمه یکسان می باشد ، در حال حاضر بیمه مرکزی سود تضمین شده را برای 2 سال اول 16 درصد ، برای دو سال دوم 13 درصد و برای سال های بعدی تا ده سال بعد این سود 10 درصد می‌باشد.

  سود تضمینی بیمه عمر
2 سال اول 16 درصد ، برای دو سال دوم 13 درصد و برای سال های بعدی تا ده سال بعد این سود 10 درصد

  سود مشارکت در بیمه عمر

همه شرکت‌های بیمه هرساله به همه بیمه نامه‌های عمر خود همراه سود تضمینی ، سود مشارکت نیز پرداخت می‌کنند ، معمولا شرکت‌های بیمه ، بیمه گذاران را در 85 درصد این سود مشارکت می‌دهند. سود مشارکتی در واقع سود ناشی از سرمایه گذاری شرکت‌های بیمه در پروژه های مختلف اقتصادی می‌باشد که بیمه گذار را هم در این سود شریک می کند. میزان عددی این سود در شرکت های مختلف بیمه متفاوت است ، به عنوان مثال برخی از شرکت ها سود 22% و برخی تا سود 27% به بیمه گذاران پرداخت می‌کند. تفاوت بیمه عمر شرکت‌ها در بحث سرمایه گذاری می تواند به میزان سود پرداختی آن شرکت بیمه مرتبط باشد برای همین منظور محاسبه سود بیمه عمر در جدول بیمه نامه‌ها بسیار مهم بوده و شاید یکی از معیار های انتخاب بیمه عمر باشد.

  بازخرید بیمه عمر

ممکن است هر فردی بعد از خرید بیمه عمر بخواهد انصراف از بیمه عمر بدهد و یا به عبارت دیگر بیمه نامه خود را باز خرید نماید. شرایط بازخرید بیمه عمر در شرکت‌های بیمه متفاوت بوده ولی در همه شرکت های بیمه بازخریدی بیمه عمر امکان پذیر است ، با این تفاوت که بازخریدی بیمه نامه قبل از رسیدن بیمه نامه به دوره سوددهی از نظر اقتصادی اصلا به صرفه نمی باشد. ارزش بازخریدی بیمه عمر در واقع مجموع حق بیمه های پرداختی به همراه سود های تضمینی و مشارکتی مرکب و روز شمار می‌باشد که در طول بیمه نامه به اندوخته بیمه گذار واریز می‌شود.
این نکته را حتما در نظر بگیرید که بیمه نامه عمر یک بیمه نامه بلند مدت است و سود دهی این بیمه نامه در بازه زمانی طولانی شکل می‌گیرد. با بازخریدی بیمه نامه دیگر هیچ پوشش بیمه‌ای برای شما وجود ندارد.

چرا وقتی بیمه تأمین اجتماعی دارم باید بیمه عمر بخرم؟

بیمه تأمین اجتماعی

بیمه تأمین اجتماعی

بیمه تأمین اجتماعی تحت نظارت سازمان تأمین اجتماعی ایران به عنوان یک بیمه‌گر اجتماعیِ عمومی و غیردولتی ، وظیفه پوشش اجباری بیمه برای کارگران و کارمندان را به عهده دارد. همچنین این سازمان برای صاحبان مشاغل آزاد پوشش اختیاری بیمه تأمین اجتماعی ارائه می‌نماید.

تعهدات و خدمات بیمه تأمین اجتماعی

تعهدات بیمه تأمین اجتماعی براساس قوانین و استانداردهای سازمان‌های بین‌المللی کار و تأمین اجتماعی تعیین شده‌است. مهمترین تعهدات و خدمات این سازمان عبارتند از:

  • مستمری بازنشستگی
  • مستمری از کار افتادگی
  • مستمری بازماندگان
  • مقرری بیمه بیکاری
  • غرامت دستمزد ایام بیماری
  • غرامت دستمزد ایام بارداری
  • پرداخت هزینه وسایل کمک پزشکی
  • کمک هزینه ازدواج
  • کمک هزینه کفن و دفن

آیا خرید بیمه عمر با وجود داشتن بیمه تأمین اجتماعی نفعی برای ما دارد؟

بیمه عمر دارای ماهیت متفاوتی نسبت به بیمه تأمین اجتماعی است. بیمه تأمین اجتماعی بیشتر ظرفیت خود را در بخش درمانی صرف می‌نماید و بخش اعظمی از مبلغ دریافتی به عنوان حق‌بیمه به هزینه‌های درمانی اختصاص داده می‌شود.

یکی از مهمترین تفاوت‌های بیمه عمر و تأمین اجتماعی مبحث بازنشستگی است؛ در بیمه تأمین اجتماعی حتما باید مدت خدمت بر اساس جداول مشاغل به پایان برسد. (مثلا 20 سال سابقه برای مشاغل سخت و زیان‌آور یا 30 سال سابقه برای مشاغل عادی)

اما در بیمه عمر واریز 5 سال حق بیمه برای و استفاده از خدمات مستمری و بازنشستگی کافی‌ست ، بیمه‌های عمر دارای قراردادهای 5 تا 30 ساله هستند و اگر حداق این دوران را طی کنید نیز می‌توانید بازنشسته شوید.

بازنشستگی
یکی از مهمترین تفاوت‌های بیمه عمر و تأمین اجتماعی مبحث بازنشستگی است؛ در بیمه تأمین اجتماعی حتما باید مدت خدمت بر اساس جداول مشاغل به پایان برسد. (مثلا 20 سال سابقه برای مشاغل سخت و زیان‌آور یا 30 سال سابقه برای مشاغل عادی)

یکی دیگر از تفاوت‌های بیمه‌عمر و تأمین اجتماعی در مورد فوت و یا ابتلا به امراض خاص است؛ در بیمه عمر در صورت فوت و یا بروز امراض خاص (بروز سرطان ، سکته قلبی ، سکته مغزی ، جراحی عروق قلبی (کرونر) و پیوند اعضای اصلی بدن) مبلغ قابل توجهی به بیمه‌گذار یا بازماندگان او پرداخت خواهد شد؛ در صورتی که در بیمه تامین اجتماعی تنها هزینه کفن‌ودفن پرداخت می‌شود. (به اندازه سه برابر آخرین حقوق)

جدول مقایسه بیمه عمر و بیمه تامین اجتماعی

آیتم

بیمه تأمین اجتماعی بیمه عمر

سرمایه فوت به هر علت

ندارد

تا 25 برابر “حق بیمه سالانه” را می‌توان به عنوان “سرمایه فوت به هر علت” دریافت نمود.

سرمایه فوت بر اثر حادثه ندارد

تا 3 برابر “سرمایه فوت به هر علت” را می‌توان به عنوان “سرمایه فوت بر اثر حادثه” دریافت نمود.

هزینه کفن و دفن

تا 3 برابر آخرین حقوق برای هزینه کفن و دفن پرداخت می‌شود.

ندارد

بازنشستگی زودتر از موعد

ندارد
فرد برای بازخرید پیش‌از موعد باید به سن 60 سالگی رسیده باشد.

دارد
یک فرد می‌تواند در هر سنی برای خود یک بیمه بین 5 تا 30 سال خریداری نماید و هر زمان که قرارداد تمام شد بازنشسته شود و یا بازخرید نماید.

تفاوت‌های حقوق بازنشستگی در بیمه عمر و  بیمه تأمین اجتماعی

  • حقوق تأمین اجتماعی فقط به فرد بازنشسته ، و یا همسر و فرزندان متوفی تعلق می‌گیرد.
  • مستمری در بیمه‌های عمر می‌تواند به صورت مادام العمر و به ذی‌نفع مشخص شده در قرارداد پرداخت شود.

منابع :

azki.com

bimito.com

bimemahan.com

bimetime.com

نویسندگان :

حسین شکرگزار

غیاث الدین مشایی

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *