ESTP: برون‌گرا، حسی، متفکر، منعطف

جدول راهنمای اولیه بر اساس درگاه‌های ورودی

توضیحات کلی در مورد این تیپ شخصیتی:

برآورد می‌شود بین شش تا هشت درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهند.

زندگی برای ESTPها سرشار از ماجراهای مفرح است و آدم‌هایی فعال، کنجکاو و بازیگوش‌اند. این افراد که کارکرد اول آنها حس است، متوجه تمام اتفاقات اطراف خود هستند و در تمام وجوه زندگی مادی خود شرکت فعال دارند.

 ESTPها پذیرا و انعطاف‌پذیرند، و اول عمل می‌کنند و به‌ندرت درباره پیامدهای آن می‌اندیشند – خصوصاً در مورد تأثیرات طولانی‌مدت اعمال خود بر دیگران. آنها واقع‌گرا، اما تابع امیال آنی هستند و فوراً از هر فرصتی که پیش می‌آید استفاده می‌کنند.

ESTPها، به‌عنوان آدم‌هایی فوق‌العاده تیزبین، میان تأثیرات حسی فرق نمی‌گذارند چون پیوسته در حال بررسی و دقت در محیط و افراد پیرامون خود هستند. بیشتر از همه، زمانی یاد می‌گیرند که به طور فیزیکی در فرایند درگیر شوند، کارهای خود را با دیگران در میان بگذارند و درباره جزئیات فراوانی که می‌بینند، احساس می‌کنند و می‌شنوند، حرف بزنند.

 ESTPها سرشار از انرژی و عاشق هر نوع اتفاق غیرمنتظره‌اند و در اتفاقات پیرامون خود مشتاقانه شرکت می‌کنند، البته تا جایی که بیش‌ازحد پیچیده، دشوار و شدید نباشد. چون کارکرد آخر آنها شهود است، وقتی گفتگوها زیادی جدی یا بحث‌ها زیادی نظری می‌شود، یا وقتی همه چیز بیش‌ازحد برنامه‌ریزی می‌شود، کسل و بی‌طاقت می‌شوند.

ممکن است در این مواقع برای کاستن از سنگینی فضا، دست‌به‌کارهای احمقانه بزنند یا با مسائل خیلی سطحی برخورد کنند. اکثر ESTPها عاشق فضاهای باز و طرف‌دار پروپاقرص ورزش هستند. در بین تمام شانزده تیپ شخصیتی، ESTPها احتمالاً بیشتر از همه استعداد برای قهرمانی و حرکات موزون دارند و مهارت‌ها و شگردهای جسمی را تقریباً بدون هیچ زحمتی فرامی‌گیرند. معمولاً علایق و سرگرمی‌های فراوانی دارند و آماده‌اند تا هروقت اراده کنند به آنها بپردازند. این خصوصیت برایشان مفید است چون اغلب با بیکار نشستن یا نداشتن فعالیت برای مدت طولانی مشکل دارند.

 ESTPها بیش از همه زمانی خوشحال‌اند که به طور کامل غرق در کاری شوند که در لحظه، انجام می‌دهند و معمولاً در حل فوری مسائل و آوردن منطق و بی‌طرفی در تحلیل خود توانایی زیادی دارند. آنها معمولاً بسیار عملگرا هستند و اگر فکر کنند رویکرد بهتر یا مناسب‌تری وجود دارد، آماده‌اند تا فوراً تغییر روش دهند. وقتی ESTPها پا به سن می‌گذارند بیشترشان در نگرش‌ها و موضع‌گیری‌های سیاسی خود محافظه‌کارتر می‌شوند، اما معمولاً نگرشی همیشه‌جوان نسبت به خود و سبک زندگی‌شان دارند.

ESTPها صمیمی، پرحرف و پرانرژی، عاشق خنده و شوخی و ذاتاً عشوه‌گر و اطواری‌اند. آسان‌گیر و بی‌تکلف‌اند، معمولاً آدم‌های زیادی را می‌شناسند و محبوب دیگران‌اند، زیرا حضورشان باعث تفریح و سرگرمی زیادی می‌شود. آنها باعث نشاط و سرزندگی هر جمعی می‌شوند و علاوه بر این، معمولاً اولین کسی هستند که دست به اعمال جسمی متهورانه یا خطرناک می‌زنند. گاهی ممکن است این تصور نادرست را ایجاد کنند که بیش از آن مقداری که واقعیت دارد، به لحاظ عاطفی درگیر یک ایده یا رابطه هستند و وقتی چیزها بیش‌ازحد آشنا و قابل پیش‌بینی می‌شود، ممکن است مجبور باشند برای غلبه بر تمایل خود به یافتن موقعیت‌های بهتر، تلاش زیادی به خرج دهند.

 ESTPها معمولاً چنان اشتیاقی به هیجان باتجربه‌های جسمی تازه دارند که گاهی در دنبال‌کردن پروژه‌هایی که قبلاً شروع کرده‌اند، کوتاهی می‌کنند و ممکن است موجبات ناامیدی و یأس کسانی را فراهم کنند که روی آنها حساب کرده‌اند. اما وقتی سخت مشتاق چیزی باشند معمولاً قادرند آن را با مهارت به سرانجام برسانند، حتی شده در لحظه آخر!

مشاوره دادن بیمه‌های زندگی به یک فرد ESTP:

 در زمان مشاوره بیمه‌های زندگی با این گروه از افراد آنها را درگیر فرایند مشاوره کنید یعنی هر منافع و ویژگی بیمه‌های زندگی را که بیان می‌کنید از آنها بخواهید نظر خودشان را ارائه کنند و خودتان را آماده یک بده‌بستان پرشور و چالش‌برانگیز اما خوشایند کنید.

سعی کنید در یک فضای شاد و مفرح بیمه‌های زندگی را معرفی کنید و نحوه برخورد خودمانی و راحت آنها و احتمالاً شوخی‌ها و اظهارنظرهای بی‌غرض آنها را به معنای بی‌علاقگی یا عدم توجه آنها بیمه‌های زندگی نگیرید.

 بیمه‌های زندگی را بر پایه منطق و نتایج کاربردی که در زمان حال می‌تواند برایشان داشته باشد توضیح دهید و به‌هیچ‌عنوان به کمک احساسات نخواهید آنها را ترغیب به بیمه‌های زندگی کنید.

 در توضیح دادن بیمه‌های زندگی به‌هیچ‌وجه موضوع را پیچیده نکنید تا جایی که می‌توانید ساده و سرراست بیان کنید و به‌هیچ‌وجه از توضیحات طولانی استفاده نکنید.

برای توضیح بیمه‌های زندگی از مثال‌های مشخص عینی و کاربردی استفاده کنید.

 سعی کنید در ارائه بیمه‌های زندگی ۲ الی ۳ طرح با حق بیمه‌های متفاوت به آنها پیشنهاد دهید.

 این تیپ شخصیتی از داشتن خلاصه موارد ذکر شده به‌صورت مکتوب استقبال می‌کنند.

 این گروه از افراد به دلیل اینکه احساسات خودشان را برون‌فکنی می‌کنند ممکن است ما را به‌اشتباه بیندازند مثلاً وقتی در حال توضیح دادن بیمه‌های زندگی هستیم آنها بسیار خوشحال شوند و ابراز تمایل به خرید کنند اما این به منزله قانع شدن آنها نیست و بالعکس.

برای آغاز مشاوره و جلب‌توجه این افراد بهتر است از مثال‌های زیر استفاده کنید:

 اگر شما حاضرید من هم آماده‌ام.

مثال: اگر شما حاضرید که بنده طرح بیمه‌های زندگی را به شما توضیح دهم من هم آماده‌ام تا یک مشاوره پرقدرت داشته باشیم.

هیچ محدودیتی وجود ندارد.

مثال: شما برای پرداخت حق بیمه هیچ محدودیتی ندارید.

مگر چه چیزی را از دست می‌دهید؟

مثال: آقا و یا خانم مشتری به نظر شما با تهیه کردن این بیمه‌نامه چه چیزی را از دست می‌دهید.

فقط یک‌بار فرصت داریم.

مثال: آقا و یا خانم مشتری ما فقط یک‌بار فرصت زندگی‌کردن را داریم پس به همین خاطر باید حساب شده و با دقت تصمیم بگیریم.

چه چالش‌هایی ما به‌عنوان نماینده بیمه (با تیپ شخصیتی متفاوت) با این گروه از افراد خواهیم داشت؟

اگر ما فردی درون‌گرا باشیم

 آنگاه از اینکه این گروه از افراد به مسائل مهم سطحی نگاه می‌کنند باعث ناراحتی ما شود که ما به‌عنوان یک فرد درون‌گرا باید تا حد ممکن مستندات را خلاصه و فشرده و به‌صورت مکتوب ارائه کنیم یعنی بیشتر در مورد موضوعات اصلی صحبت کنیم.

 اگر ما فردی احساسی باشیم

 آنگاه نباید به مواردی که این گروه از افراد مطرح می‌کنند عکس‌العمل نشان بدهند یعنی اگر احساس رضایت از بیمه‌های زندگی از خودشان بروز بدهند به معنی خرید و توافق نیست و اگر هم از خودشان احساس نارضایتی نشان بدهند بازهم به‌منظور عدم خرید نیست.

اگر ما فردی منظم باشیم

 آنگاه تعلل و تغییر برنامه‌های این گروه از افراد باعث عصبانیت ما می‌شود که ما باید برای جلوگیری از این اتفاق از طریق منطق ضرری که تعلل این گروه از خرید بیمه‌های زندگی به آنها وارد می‌کنند صحبت کنیم.

اگر ما فردی شهودی باشیم

آنگاه برای بیان ایده‌هایمان به‌جای نشان‌دادن تصاویر کلی از آینده باید بر اساس تجارب گذشته افراد بیمه‌های زندگی را توضیح بدهیم.

نحوه دعوت کردن ESTP:

تا جایی که می‌توانیم باید به‌صورت صمیمی و دوستانه این گروه از افراد را دعوت کنیم و در دیالوگمان بگوییم که شرکت بیمه ما طرح‌های متنوعی برای شما عزیزان طراحی کرده که ما تمایل داریم با شما جلسه‌ای داشته باشیم تا مناسب‌ترین طرح را برای شما بیان کنیم.

برای ارسال پیامک به این گروه از افراد باید از زبان صمیمی استفاده کرد حتی می‌شود با اسم کوچک افراد پیغام را برای آنها ارسال نمود.