چگونه بر ترس خود از طرد شدن غلبه کنید
مقدمه
ترس از طرد شدن و شکست بزرگترین مانع برای رسیدن به موفقیت در زندگی بزرگسالی است. در نهایت، ما کاملاً درگیر اشتباه نکردن شده و بیش از همه ملاحظات دیگر به دنبال تأییدیه برای ایجاد حس امنیت در خود هستیم.
تجربه ترس از شکست در کلمات “من نمیتوانم”، خود را نشان میدهند.
ما آن را در قفسه سینه خود احساس میکنیم، سپس این ترس مانند یک شبکه خورشیدی شروع به پخش شدن میکند و در ادامه با ضربان سریع قلب، تنفس سریع و تنگ و خشکشدن گلو، ادامه مییابد.
ترس از طرد شدن با عملکرد ما تداخل پیدا کرده و از بیان درست کلمات جلوگیری میکند. این را زمانی یاد میگیریم که والدین ما محبت خود را مشروط به رفتار ما کرده باشند. اگر کاری را انجام دهیم که آنها را خوشحال میکند، والدین به ما محبت کرده و ما را تایید میکنند. اگر کاری را انجام دهیم که آنها دوست ندارند، عشق و تایید خود را از ما دریغ میکنند که ما آن را بهعنوان طرد شدن تعبیر میکنیم.
در بزرگسالی، افرادی که با عشق مشروط بزرگ شدهاند، همیشه نگران نظرات دیگران هستند.
این حالت در بسیاری از مردان، رفتارهای نوع A را ایجاد میکنند که با خصومت، سوءظن و وسواس نسبت به عملکرد با استانداردهای بالای نامشخص بروز داده میشود. این در نگرش “من باید، من باید” بیان میشود و با این احساس همراه است که “من باید سختتر کار کنم و کارهای بیشتری انجام دهم تا رئیس را راضی کنم”. در واقع رئیس جانشین والدین شده است.
بیش از 99 درصد از بزرگسالان هر دو ترس از شکست و طرد شدن را تجربه میکنند. آنها در دام این احساس گرفتار شدهاند که “نمیتوانم”، اما “باید”، “باید”، اما ” “نمیتوانم”.
اگر میخواهید یک کتاب الکترونیکی رایگان داشته باشید تا انگیزه شما را حفظ کند، روی دکمه دانلود “15 سؤالی که باید از خود بپرسید تا انگیزه خود را حفظ کنید” کلیک کنید.
لینک دانلود
یاد بگیرید که خودتان را دوست داشته باشید

پادزهر این ترسها رشد شجاعت، شخصیت و عزت نفس است.
نقطه مقابل ترس در واقع عشق، عشق به خود و احترام به خود است. شجاعانه عمل کردن در یک موقعیت ترسناک یک تکنیک است که توجه ما به خودمان را چنان افزایش میدهد که ترس ما فروکش کرده و ترس توانایی خود را برای تأثیرگذاری بر رفتار و تصمیمات ما از دست میدهد.
یکی از قویترین تکنیکهایی که تاکنون برای غلبه بر ترس و ازبینبردن استرس ایجاد شده است، “کاهنده نگرانی” (worry buster) نامیده میشود.
بسیاری از مردم به من مراجعه کردهاند و میگویند که این روش ساده، نگرش آنها را از منفی به مثبت تغییر داده است و آنها را قادر ساخته در کار و زندگی شخصی خود بیش از آنچه که فکرش را میکردند، مؤثر باشند.
این 4 مرحله از فرمول من برای انجام این کار است:
1 – مشکل را از طریق نوشتن تعریف کنید
مرحله اول این است که مشکل یا موقعیتی که در مورد آن نگران هستید را به طور واضح و بهصورت مکتوب، تعریف کنید.
بهترین راه برای انجام این کار این است که یک کاغذ بردارید و یک خط از بالا به پایین و یک خط از سمت چپ به راست بکشید.
در سمت چپ صفحه کاغذ، توضیح واضحی از مشکل خود بنویسید، در واقع، پاسخ این سؤال را که “دقیقاً نگران چه چیزی هستم؟”
عموماً 50 درصد از همه مشکلات را میتوان در این مرحله تعریف، حل کرد. در پزشکی میگویند “تشخیص دقیق نیمی از درمان است.” بسیاری از نگرانیهای ما به این دلیل است که ما وقت نگذاشتهایم تا بنشینیم و واقعاً بهوضوح و شفاف تعریف کنیم که چه چیزی ما را آزار میدهد یا نگران میکند.
2 – بدترین نتیجه ممکن را بنویسید

مرحله دوم، نوشتن بدترین نتیجه ممکن حاصل از وضعیت نگران کننده است. در سمت چپ صفحه، به این سوال پاسخ دهید که بدترین اتفاقی که ممکن است در نتیجه این مشکل بیفتد، چیست؟
ممکن است پول خود را از دست بدهید، رابطه خود را از دست بدهید، شغل، سرمایهگذاری، سلامتی یا اعتبار خود را از دست بدهید. هر چه که هست بنویسید.
انجام مراحل یک و دو بهسرعت شروع به ازبینبردن استرسی میکند که باعث نگرانی شما میشوند.
آنچه ما دریافتیم این است که مقاومت در برابر مواجهه با بدترین نتیجهٔ ممکن است که باعث بیشتر شدن اضطراب و استرس مرتبط با نگرانی میشود. هنگامی که بدترین اتفاق احتمالی که ممکن است رخ دهد را یادداشت کردید، متوجه خواهید شد که بهآرامی نگرانی شما شروع به متوقف شدن خواهد نمود.
3 – بدترین نتیجه ممکن را بپذیرید
مرحله سوم این است که تصمیم بگیرید که بدترین نتیجه ممکن را در صورت وقوع بپذیرید. فقط به خود بگویید: “خب، اگر اینطوری شود، زندگی کردن با آن را یاد خواهم گرفت.” هنگامی که تصمیم گرفتید بدترین حالت در صورت وقوع را بپذیرید، دیگر چیزی برای نگرانی ندارید. تمام استرس ناشی از انکار که با امتناع از رویارویی با بدترین اتفاق به وجود آمده، ناگهان ناپدید میشود.
4 – شروع به بهبود در بدترین حالت
مرحله چهارم این است که فوراً شروع به بهبود در بدترین حالت کنید. پس از اینکه تصمیم گرفتید بدترینها را در صورت وقوع بپذیرید، اکنون به هر کاری که میتوانید انجام دهید، فکر کنید تا مطمئن شوید که بدترین اتفاق نمیافتد. هنگامی که از نگرانی دست برداشتید و تصمیم به پذیرش بدترینها گرفتید، ذهن شما آرام و شفاف شده و قادر به تفکر خلاق خواهد شد. با غلبه بر ترس، اکنون در موقعیتی هستید که میتوانید کاری سازنده انجام دهید.
به یاد داشته باشید، نگرانی صرفاً یک شکل پایدار از ترس ناشی از عدم تصمیم گیری است. تنها پادزهر واقعی برای نگرانی، اقدام هدفمند است. آنقدر مشغول انجام کاری در مورد موقعیت خود شوید که زمانی برای نگرانی نداشته باشید. همانطور که اقدام میکنید، اعتماد به نفس، شجاعت و حس کنترل شما بازمیگردد و ترسهای شما را از بین میبرد.
چگونه ترس را به سوختی برای پیشرفت تبدیل کنیم
چطور ترس را بشناسیم
ترس باید بهدرستی شناسایی و مدیریت شود وگرنه تبدیل به یک لنگر بسیار سنگین میشود. ما میتوانیم بلاتکلیف شویم، به خود شک داشته باشیم، از طرد شدن ترس داشته باشیم و بهسادگی در اقداماتی که لازم است انجام دهیم، کوتاهی کنیم. ترس ممکن است ما را وادار کند که پشت یک مفهوم یا ایده بزرگ پنهان شویم یا ممکن است خود را از استفاده از استعدادهای واقعیمان محروم کنیم.
اما اگر راهی برای تبدیل ترس به سوخت وجود داشته باشد چه؟
اول، شما باید نقشی که تفکر منفی در تغذیه ترس شما ایفا میکند را درک کنید. این افکار ممکن است از قبل وجود داشته باشند، و به شما القاء کنند “تو نمیتوانی.”، “نباید” و “آره، اما … “
قبل از اینکه متوجه شوید، افکار منفی در حال انباشته شدن روی یکدیگر هستند، آنها به کوهی بهظاهر غیرقابلعبور برای بالا رفتن تبدیل میشوند. من نمیگویم باید واقعیت را نادیده بگیرید، اما اغلب این افکار منفی فقط یک لولوی ترسناک در ذهن ما هستند. وقتی دقیقتر بررسی میکنید، متوجه میشوید جز خیالی باطل چیز دیگری نیستند.
افکار منفی خود را حذف کنید
من معتقدم که در مدیریت این افکار منفی، انجام رفتارهای کنشی (فعال) بهجای رفتارهای واکنشی (انفعالی) بسیار مؤثرتر عمل میکنند. جای اینکه اجازه دهید افکار منفی از نظر عاطفی بر شما تأثیر بگذارند تاحدیکه بلاتکلیفی یا انفعال در شما ایجاد کنند، مغز منطقی خود را به نفع خود به کار بگیرید. بهجای گوش دادن به “تو نمیتوانی“، از خود بپرسید “چگونه میتوانم؟“.
بهجای “نمیتوان یا نمیشود” از خود بپرسید “بهترین راه برای انجام … ” چیست؟
بهجای “اگر کار نکرد چه؟” بگویید “تصور کن اگر کار کند چقدر عالی خواهد بود.”
این مثالها میتوانند کمک کنند که در این مورد دقیقتر باشیم:
- “هشت راه برای جذب سرمایه برای پروژه من چیست؟”
- “در میان پنج نفری که من میشناسم چه کسانی واجد شرایط هستند تا در این زمینه به من کمک کنند؟”
- “35 راه برای بهتر شدن زندگی من با انجام این کار چیست؟”
مغز خود را مجبور کنید تا با کشش افکار، تخیل و تمرکز به شما کمک کند. وقتی مغز خود را روی یک کار مثبت متمرکز میکنید، فضای کمی برای تفکر منفی باقی میماند.
انجام چنین کارهایی، ترس را به سوخت تبدیل میکند.
از منطقه امن خود فاصله بگیرید

بسیاری از ما در تلاش هستیم تا همیشه راحت و بیخیال باشیم. رها کردن آن منطقه امن و راحت میتواند در ما یک ترس واقعی ایجاد کند. ممکن است نگران شوید که بیرون آمدن از منطقه امن و انجام کاری که همیشه میخواستید انجام دهید یا دستیابی به چیزهای بیشتر، ممکن است آسایش شما را به خطر بیندازد. ممکن است درآمد ثابت یا سبک زندگی خود را به خطر بیندازید یا نتوانید آن تلویزیون صفحه تخت 65 اینچی با صدای فراگیر را بخرید. اگر اجازه دهید منطقه امن شما تبدیل به زندان شود، باید متوجه باشید که این نوع تفکر علیه شما کار میکند، نه به نفع شما.
پس چگونه از منطقه امن خارج شوید؟
به مواقعی فکر کنید که از فرصت استفاده کرده و موفق شدید. به یاد بیاورید که پیروزی چه حسی داشت و رسیدن به یک هدف چقدر ارزشمند بود. بهاحتمال زیاد، این اتفاقها زمانی میافتاد که شما از منطقه امن و راحتی خود خارج شده بودید. لطفاً به یاد داشته باشید که ریسک کردن و جسور بودن لزوماً مساوی با بیپروایی نیست. من هرگز بیپروا بودن را پیشنهاد نمیکنم. اما من میدانم که زندگی بهتر و موفقتر اغلب خارج از منطقه امن و آسایش شما رقم خواهد خورد. تبدیل ترس به هیجان و انتظار راه دیگری برای استفاده از آن بهعنوان سوخت برای موفقیت است.
با ترسهای خود روبرو شوید
یکی از بهترین راهها برای استفاده از ترس بهعنوان سوخت، مواجهه رودررو با آن است. ترس از تغییر یا لذت بردن از منطقه امن چیز خجالتآوری نیست.
اما اگر حضور ترس را تشخیص ندهید، ترس میتواند شما را بدون اینکه حتی آن را درک کنید از رسیدن به بسیاری از موفقیتها و لذتهای زندگی، بازدارد. این ترسها را به سؤالات مثبتی تبدیل کنید که مغز منطقی شما میتواند روی آنها کار کند. تمرین کنید که از منطقه راحتی خود بیرون بیایید و ترسهای خود را بشناسید و با آنها روبرو شوید. انجام این کار بهخوبی میتواند شما را به سطوح بالاتری از موفقیت در زندگی برساند.
نتیجه گیری
دو کار وجود دارد که میتوانید برای رهایی از نگرانیهای خود انجام دهید:
ابتدا فهرستی از تمام موقعیتهایی که در آن لحظه باعث ایجاد استرس یا نگرانی در شما میشوند، در یک طرف صفحه یادداشت کنید.
دوم، در سمت دیگر صفحه، بدترین اتفاق ممکن را که احتمال دارد در نتیجه آن اتفاق بیفتد را بنویسید. از اینکه بسیاری از نگرانیهایتان با این تمرین از بین میرود، شگفتزده خواهید شد.
اگر میخواهید یک کتاب الکترونیکی رایگان داشته باشید تا انگیزه شما را حفظ کند، روی دکمه دانلود “15 سؤالی که باید از خود بپرسید تا انگیزه خود را حفظ کنید” کلیک کنید.
لینک دانلود
نویسنده:
برایان تریسی
منبع:
ترجمه و اقتباس:
حسین شکرگزار
غیاثالدین مشایی
لینک دانلود فایل PDF