چگونه نوابغ از تفکر خلاق برای حل مشکلات استفاده می کنند + تست کشف سبک یادگیری

چگونه نوابغ از تفکر خلاق برای حل مشکلات استفاده می کنند
5
(2)

چگونه نوابغ از تفکر خلاق برای حل مشکلات استفاده می کنند

مقدمه

متفکران خلاق بر جهان حکومت می‌کنند! آنها به طور مداوم به دنبال راه‌های سریع‌تر، بهتر و آسان‌تر برای دستیابی به اهداف خود هستند.

متفکران خلاق مسئول بسیاری از نوآوری‌ها و پیشرفت‌های بزرگ در تاریخ بشر هستند. آنها می‌دانند که گاهی اوقات یک ایده خوب برای تغییر مسیر یک تجارت یا زندگی فردی کافی است.

بزرگ‌ترین دشمن تفکر خلاق

تفکر مکانیکی دشمن تفکر خلاق است.

"<yoastmark

تفکر مکانیکی یعنی تمایل به سفت و سخت و غیرقابل‌انعطاف بودن.

طرز تفکر مکانیکی ریشه در ترس از شکست یا اشتباه و ازدست‌دادن زمان، پول یا هر دو دارد و یا ناشی از ترس از انتقاد یا عدم تایید است.

متفکران ضعیف و غیر خلاق:

  • به‌جای سایه‌های خاکستری به رنگ سیاه و سفید فکر می‌کنند.
  • به طور افراطی به بله در مقابل نه و بالا در مقابل پایین فکر می‌کنند.
  • فکر می‌کنند که تنها یک راه برای حل یک مشکل وجود دارد، درحالی‌که معمولاً تعداد راه‌حل‌ها زیاد است.
  • قربانی “هموستاز” (هم ایستایی) هستند.
  • در منطقه امن و راحتی خود گیر کرده‌اند.
  • دچار ترس از هر چیز جدید یا متفاوت، حتی بهبود شرایط هستند.

اما شما این‌گونه نیستید …


سبک یادگیری شما چیست

دانلود فایل


شما یک نابغه بالقوه هستید

پتانسیل خلاقیت شما بیشتر از آن چیزی است که در صد بار زندگی کردن بتوانید از آن استفاده کنید. هر بار که چیز جدیدی به ذهنتان می‌رسد، در واقع خلاق‌تر می‌شوید.

به نظر می‌رسد که خلاقیت بهترین شاخص یا پیش بینی کننده موفقیت در زندگی و کار است. هرچه خلاق‌تر باشید، ایده‌هایتان برای بهبود زندگی، کار و همه چیز اطرافتان بهتر خواهد شد.

یک ایده خوب می‌تواند برای تغییر کل مسیر زندگی شما کافی باشد.

چگونه خلاقیت را بشناسیم

افراد خلاق کنجکاو هستند. آنها سوالات زیادی می‌پرسند و هرگز راضی نمی‌شوند. در واقع، فقط با پرسیدن سوالات بیشتر در مورد چیزهایی که در اطرافتان می‌گذرد، به‌جای قانع شدن به پاسخ‌های سطحی، می‌توانید خلاق‌تر شوید.

نوابغ در سراسر اعصار

مطالعات زیادی در مورد ویژگی‌های نوابغ و افراد خلاق در طول اعصار وجود دارد. اولین واقعیتی که آنها کشف کردند این بود که هوش به ضریب هوشی یا مدارک تحصیلی مربوط نمی‌شود. بسیاری از به‌اصطلاح نابغه‌ها هوش متوسط یا کمی بالاتر از حد متوسط داشتند. در عوض، نبوغ یا تفکر عالی بیشتر موضوع نگرش و رویکرد نسبت به چالش‌های اجتناب‌ناپذیر زندگی بوده است.

به نظر می‌رسد که نوابغ دارای سه ویژگی هستند که در طول زمان رشد می‌کند:

1 – یک نابغه ذهن خود را باز نگه می‌دارد

یک نابغه ذهن خود را باز نگه می‌دارد
یک نابغه ذهن خود را باز نگه می‌دارد

اول، افراد خلاق با ذهنی باز و تقریباً یک نگرش کودکانه کاوش و کشف را در مورد هر مشکل یا موقعیتی آغاز می‌کنند. هرچه ذهن شما نسبت به رویکردهای جدید و متفاوت به موقعیت‌های زندگی‌تان بازتر باشد، احتمال اینکه بینش‌ها و ایده‌هایی بهتر به دست آورید بیشتر است که شما را از منطقه امن خود خارج می‌کند.

ایده‌هایی که شما را قادر می‌سازد خارج از چارچوب فکر کنید.

نابغه‌ها مدام می‌پرسند “چرا؟”، “چرا که نه؟” و ” چه می‌شود اگر؟”

2 – نوابغ همه جنبه‌های یک مشکل را در نظر می‌گیرند

دوم، نابغه‌ها و افراد خلاق بادقت، تمام جنبه‌های یک مشکل یا مسئله را در نظر می‌گیرند، از نتیجه‌گیری سریع خودداری می‌کنند و به‌جای آن، داده‌های بیشتر و بیشتری را جمع‌آوری می‌کنند. آنها نتایج به‌دست‌آمده خود را در هر مرحله آزمایش و تأیید می‌کنند. آنها از عجله در قضاوت اجتناب می‌کنند. آنها همیشه در معرض این احتمال هستند که ممکن است اشتباه کنند یا اینکه ایده آنها خوب نباشد.

بهترین راه حل

یک‌بار از آلبرت انیشتین پرسیده شد: “اگر یک فاجعه اضطراری بزرگ یا فاجعه بالقوه وجود داشته باشد که قرار است در 60 دقیقه زمین را نابود کند و از شما خواسته شود راه حلی بیابید، چه می‌کنید؟”

آلبرت انیشتین
آلبرت انیشتین

انیشتین پاسخ داد:

“من 59 دقیقه اول را صرف جمع آوری اطلاعات می‌کنم و آخرین دقیقه را برای حل مشکل به بهترین شکل ممکن می‌گذرانم.”

در تجارت امروز، به‌ویژه در توسعه محصول جدید، هر چه زمان بیشتری را صرف کار نزدیک با مشتریان کنید تا مطمئن شوید که ایده محصول یا خدمات جدید شما دقیقاً همان چیزی است که آنها می‌خواهند، نیاز دارند و مایل‌اند برای آن پول بپردازند، احتمال موفقیتتان بیشتر می‌شود و شما در بازاری که به‌سرعت در حال تغییر و رقابتی است موفق‌تر خواهید بود.

3 – یک نابغه رویکردی سیستماتیک دارد

ثالثاً، نوابغ و افراد خلاق از هر نوعی، از یک رویکرد سیستماتیک برای حل مسئله و تصمیم گیری استفاده می‌کنند.

ریاضیدانان ماهر، فیزیک‌دانان، پزشکان، مکانیک‌ها و افرادی که در سایر حرفه‌ها مشغول به کار هستند، برای حل مسائل و مشکلات، خود را به‌زحمت نمی‌اندازند. آنها ترجیح می‌دهند از یک چک لیست بادقت طراحی شده پیروی کنند و راه خود را برای حل یک مشکل، گام به گام به سمت نتیجه گیری پیش ببرند.

آتل گاونده
آتل گاونده

“آتل گاونده” در کتاب خود به نام “The Checklist Manifesto” داستان دو کارشناس سرمایه گذاری را روایت می‌کند که هر دو موفق هستند، اما یکی به‌مراتب موفق‌تر از دیگری است.

معلوم شد که هر دوی آنها سال‌ها تجربه در ارزیابی و انجام سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجه برای خود و مشتریان خود داشتند. اما، مشاور موفق‌تر، چک لیستی از سؤالات ضروری برای پرسیدن و آزمایش‌هایی برای اعمال در یک پیشنهاد سرمایه گذاری قبل از تصمیم گیری تهیه کرده بود.

مشاور دیگر از بسیاری از تکنیک‌ها و تاکتیک‌ها برای ارزیابی سرمایه‌گذاری استفاده می‌کرد، اما او بیشتر از روی شهود و تجربه کار می‌کرد. در نتیجه، او اغلب زمانی که نباید، پول را از دست می‌داد.

نکته جالبی در این روایت وجود دارد که گاونده به آن اشاره کرد. مشاور اول به طور مستمر موفق‌تر از مشاور دوم بود. زیرا مشاور دوم در مناسبت‌های مختلف اشتباه کرده و ضرر می‌کرد.

دلیل همیشه یکسان بود. او از پیروی از چک لیست خود غافل شده بود. او یکی دو نکته حیاتی را در فهرست ملاحظات مهم خود در نظر نگرفته بود. هنگامی که او به دنبال کردن دقیق چک لیست خود بازگشت، سابقه سرمایه گذاری او به طور قابل‌توجهی بهبود یافت.

روش سیستماتیک حل مسئله

روش سیستماتیک حل مسئله
روش سیستماتیک حل مسئله

من یک روش حل مسئله را کشف و ترکیب کرده‌ام که می‌توانید تا آخر عمر از آن استفاده کنید.

مرحله 1: مشکل یا هدف را به‌وضوح تعریف کنید

مشکل یا هدف را به طور واضح و به‌صورت مکتوب در صفحه‌ای که در مقابل خود دارید، تعریف کنید. اگر گروهی کار می‌کنید، مشکل یا هدف را روی یک فلیپ چارت یا تخته سفید بنویسید و بازنویسی کنید تا زمانی که همه موافق باشند: “بله. این تعریف درستی از مشکل است. “

در کسب و کار و تجارت، ایجاد یک تعریف درست از مشکل، اغلب باعث می‌شود که راه حل، واضح به نظر برسد.

مرحله 2: “مشکل دیگر چیست؟”

هنگامی که مشکل یا هدف را به‌وضوح تعریف کردید، باید پرسید: “مشکل دیگر چیست؟”

مراقب هر مشکلی باشید که فقط یک تعریف برای آن وجود دارد. با چندین روش مختلف مشکل را تعریف و بازتعریف کنید تا آن را به راه حل صحیح، بیشتر متمایل کنید.

بدترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که یک راه حل عالی برای یک مشکل اشتباه یا مشکلی که وجود ندارد ارائه دهید.

فرایند نوآوری و خلاقیت

فلسفه هر کسب و کار موفق و مدیر موفق و خلاق CANEI است که مخفف عبارت “بهبود مستمر و بی‌پایان” (Continuous and Never-Ending Improvement) است.

تصمیم بگیرید که با جسارت از منطقه امن خود خارج شوید. به طور مداوم به دنبال راه‌های جدیدتر، بهتر، سریع‌تر و ارزان‌تر برای رسیدن به اهداف خود و حرکت به جلو باشید.

زمانی که در حال توسعه یا معرفی محصولات، خدمات، روش‌ها یا استراتژی‌های جدید هستید، بارهاوبارها شکست خواهید خورد. هیچ وقت هیچ‌چیز آن‌طور که فکر می‌کنید پیش نمی‌رود. در مسیر موفقیت، ناامیدی‌ها، مشکلات، شکست‌ها و ناکامی‌های موقتی را تجربه خواهید کرد.

از توماس جی واتسون پدر، بنیان‌گذار IBM، یک‌بار پرسیده شد که چگونه سریع‌تر موفق شویم. او پاسخ داد: “اگر می‌خواهید سریع‌تر موفق شوید، باید میزان شکست خود را دو برابر کنید. موفقیت در سمت دورتر شکست نهفته است.”

در واقع چیزی به نام شکست وجود ندارد. فقط بازخورد وجود دارد. مشکلات نه برای ایجاد مانع، بلکه برای آموزش به وجود می‌آیند. فرمول همیشه این بوده است که تلاش کنید، دوباره تلاش کنید و سپس چیز دیگری را امتحان کنید.

با تشکر به‌خاطر خواندن این مقاله، روی دکمه زیر کلیک کنید تا سبک یادگیری شخصی خود را بیاموزید تا بتوانید مشکلات را سریع‌تر و آسان‌تر حل کنید.


سبک یادگیری شما چیست

دانلود فایل


نویسنده:

برایان تریسی

منبع:

 briantracy.com

ترجمه و اقتباس:

حسین شکرگزار

غیاث‌الدین مشایی

چگونه نوابغ از تفکر خلاق برای حل مشکلات استفاده می کنند

لینک دانلود فایل PDF

 

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *