ISFJ: درون‌گرا، حسی، احساسی، منظم

جدول راهنمای اولیه بر اساس درگاه‌های ورودی

توضیحات کلی در مورد این تیپ شخصیتی:

برآورد می‌شود بین هفت تا ده درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهند.

ISFJها نیاز شدیدی دارند که به‌جایی تعلق داشته باشند و سازمان‌ها یا گروه‌هایی که مورد انتخاب این افراد قرار می‌گیرند باید از جذب چنین آدم‌های فکور، سخت‌کوش و ازخودگذشته‌ای بسیار خوشحال باشند.

 ISFJ‌ها که کارکرد اول آنها حس است، تمام انرژی خود را روی مسئله یا موضوعی که فعلاً در برابر آنهاست متمرکز می‌کنند. در کار با امور واقع فوق‌العاده دقیق هستند، به جزئیات توجه زیادی دارند و از این دو صفت در کار خود به شکلی روشمند استفاده می‌کنند.

 ISFJ‌ها به جمع‌آوری، تحلیل و استفاده از اطلاعات برای هدفی مفید و ثبت نتایج علاقه دارند. عموماً حافظه خوبی دارند و به‌ویژه تاریخ‌ها و رویدادهای مربوط به افراد را خوب به‌خاطر می‌سپارند. درنتیجه، معمولاً نقش تاریخ‌دان غیررسمی خانواده یا اداره را بازی می‌کنند.

 ISFJ‌ها ساکت و تودار هستند و در خانواده، روابط دوستانه و روابط کاری، افرادی وفادار و مخلص‌اند که مسئولیت‌های خود را در قبال دیگران خیلی جدی می‌گیرند. حساسیت و دلسوزی‌شان باعث می‌شود شنوندگانی خوب و آماده کمک به دیگران به شیوه‌های واقعی و عملی باشند، و این کار را به کمک تجربیات شخصی خود به نحو احسن انجام می‌دهند.

 ازآنجاکه ISFJ‌ها علاقه‌ای به رویارویی و برخورد ندارند و خوششان نمی‌آید کسی از دست خودشان یا افراد نزدیک به آنها ناراحت و دلگیر باشد، معمولاً تلاش زیادی دارند تا دیگران را در نظر بگیرند و از بحث و جدل اجتناب کنند. به‌علاوه، معمولاً تمایلی به ایفای نقش سرپرست یا مدیر ندارند، از انضباط یا ارزیابی زیردستان بیزارند و اگر مجبور به اخراج کسی باشند دچار اضطراب شدید می‌شوند. ازآنجاکه شهود کارکرد آخر ISFJ هاست، ممکن است به تصور درآوردن امکانات یا سناریوهایی که هنوز وجود ندارد برایشان دشوار باشد. در حل مسائل، به‌مراتب دوست دارند دانشی را به کار گیرند که از طریق تجربه مستقیم به دست آورده‌اند تا اینکه رویکردی جدید را آزمایش کنند.

ISFJ‌ها چنان ریشه‌ای در زمان حال دارند و به درس‌های گذشته چنان اطمینانی دارند که وقتی به آینده و ناشناخته‌های فراوان آن می‌نگرند، معمولاً دچار ترس و تشویش می‌شوند. به‌علاوه، ISFJ‌ها ممکن است در تشخیص رابطه متقابل چیزها با مشکل مواجه شوند، چون ذاتاً به جزئیات توجه بیشتری دارند تا تصویر عمومی ازآنجاکه ISFJ‌ها آدم‌هایی بسیار دوست‌داشتنی، حاضر به خدمت و دست‌ودل‌باز هستند، این خطر وجود دارد که مورد سوءاستفاده قرار گیرند. در واقع، معمولاً در نشان‌دادن خود و عرض‌اندام کردن مشکل دارند و تا حد ممکن از موقعیت‌هایی که در آنها احتمال برخورد وجود دارد پرهیز می‌کنند.

 گرچه ISFJ‌ها آدم‌هایی گرم و آماده‌به‌خدمت هستند، درعین‌حال بسیار گوشه‌گیرند و دوست دارند افکار و احساسات خود را فقط با معدودی از افراد در میان بگذارند. در واقع، ممکن است فاش شدن بدون اجازه اطلاعات مربوط به خود را نوعی تجاوز جدی به حریم شخصی تلقی کنند – حتی اگر اطلاعات افشاشده اطلاعاتی بی‌ضرر و نه‌چندان خصوصی باشد.

 ISFJ‌ها برای استراحت و کسب آرامش، معمولاً فعالیت‌هایی را ترجیح می‌دهند که حواس آنها را درگیر کند، مثل آشپزی، باغبانی، نقاشی یا کارهای دستی. دوست دارند بیشتر وقت خود را در تنهایی سپری کنند، هرچند ممکن است گاه‌گاهی از مصاحبت یک یا دو دوست نزدیک لذت ببرند. ISFJ‌ها معمولاً علاقه‌ای به اتفاقات غیرمنتظره ندارند و بیش از همه زمانی احساس راحتی می‌کنند که در محیط‌های آشنا هستند و بدون مزاحمت، از چیزهایی لذت می‌برند که برای انجامشان برنامه‌ریزی کرده‌اند. اما وقتی نوبت به روزهای تعطیل یا دیگر رویدادهای خاص می‌رسد، ISFJ‌ها به‌دقت و باعلاقه برنامه‌ریزی و سپس با شور و شوق زیاد در برنامه‌ها شرکت می‌کنند؟

شیوه مشاوره دادن بیمه‌های زندگی به یک فرد ISFJ:

 باید به شدت دقیق باشیم و از همان ابتدای صحبت مشخص کنیم که درباره چه موضوعی می‌خواهیم صحبت کنیم به‌عنوان‌مثال اگر می‌خواهیم در مورد طرح آتیه فرزندان صحبت کنیم از همان ابتدای صحبت اعلام کنیم که هدف ما از این جلسه ارائه طرح آتیه فرزندان است.

 صریح و روراست باشید به‌طوری‌که کاری کنیم که از همان ابتدا بدانند از آنها چه انتظاری داریم و به‌هیچ‌وجه در ابهام صحبت نکنیم بلکه شفاف و روراست با آنها صحبت کنیم.

 به حریم شخصی‌شان احترام بگذاریم اگر می‌خواهیم سؤالات شخصی بپرسیم حتماً از آنها اجازه بگیریم مثل وضعیت تأهل، تعداد فرزندان و حتی شغلشان به‌هیچ‌عنوان در مورد مسائل شخصی‌شان نظر ندهیم.

بسیار مؤدبانه با آنها صحبت کنیم و تا جایی که می‌توانیم با صدای بلند صحبت نکنیم و حرف آنها را قطع نکنید اگر ناراحتشان کردیم از آنها عذرخواهی کنیم.

 هیچ‌وقت برای گرفتن جواب آنها را به عجله نیندازید. به آنها وقت فکر کردم بدهید اگر از آنها نظرشان را پرسیدید در گرفتن جواب صبور باشید.

 در زمان مشاوره بیمه‌های زندگی مثال‌های از گذشته تا به زمان حال بزنید خواهش می‌کنم از مثال‌هایی که تصویری از آینده را نشان می‌دهد استفاده نکنید.

 اگر قولی به گروه از افراد دادید حتماً قول خودتان را اجرایی کنید و تمامی کارها را در زمان مقرر انجام دهید.

چه چالش‌هایی ما به‌عنوان نماینده بیمه (با تیپ شخصیتی متفاوت) با این گروه افراد خواهیم داشت:

اگر ما برون‌گرا باشیم

 آنگاه باید صبر خودمان را بیشتر کنیم چون این گروه از افراد به‌آرامی صحبت می‌کنند و بسیار با طمأنینه و فکورانه حرف می‌زنند چه برای یک فرد برون‌گرا به‌احتمال زیاد ملال‌آور و یکنواخت است.

اگر ما متفکر باشیم

آنگاه باید نسبت به حساسیت‌های این افراد درکمان را بالا ببریم چون این گروه از افراد حساسیت‌های بیش‌ازحد دارند.

اگر ما منعطف باشیم

 آنگاه یکنواختی تصمیم‌گیری و خطی عمل‌کردن این گروه از افراد باعث کلافگی ما می‌شود.

اگر ما شهودی باشیم

 آنگاه در توضیح دادن بیمه‌های زندگی باید جزئیات و همچنین کاربردهای آنها را بیان کنیم.

برای آغاز مشاوره و جلب‌توجه این افراد بهتر است از مثال‌های زیر استفاده کنیم:

از آن قضیه چه خاطره‌ای داری؟

مثال: میتونم بپرسم از شرکت‌های بیمه‌ای چه خاطره‌ای دارید؟

 قول می‌دهم می‌توانی روی حرفم حساب کنی.

مثال: قول می‌دهم پایان صحبت‌های من به طور کامل میتونی روی طرح بیمه‌های زندگی حساب کنی.

 چطوری می‌توانم رضایت شما را فراهم کنم؟

مثال: آقا و خانم مشتری این طرح بیمه‌های زندگی چطور بود شما رضایت داشتید یعنی چه ویژگی‌هایی می‌داشت شما تمایل به تهیه این بیمه‌نامه را داشتید.

نحوه دعوت کردن ISFJ ها:

برای دعوت کردن این گروه از افراد برای شرکت در مشاوره به‌هیچ‌وجه نباید مبهم صحبت کنید بلکه باید از همان ابتدای صحبت هدفتان از تماس را بیان کنید به‌عنوان‌مثال:

 آقا و یا خانم مشتری من در خصوص طرح بیمه‌های زندگی می‌خواهم با شما صحبت کنم.

برای ارسال پیامک هم بهتر است قبل از ارسال پیامک از این افراد اجازه گرفته شود چون این افراد به شدت روی رعایت ادب حساس هستند.