ISFP: درونگرا، حسی، احساسی، منعطف
جدول راهنمای اولیه بر اساس درگاههای ورودی
توضیحات کلی در مورد این تیپ شخصیتی:
برآورد میشود بین پنج تا هفت درصد از جمعیت را تشکیل میدهند.
ISFPها آرام، حساس و مهرباناند و در میان تمام تیپها از همه متواضعتر و واقعبینتر. آنها معمولاً آدمهایی کمحرفاند که تعهد و وفاداری خود را به دوستان، خانواده و معدود آرمانهایی که به قلبشان نفوذ میکند، نه با حرف که در عمل نشان میدهند. محجوب و تودارند، اما در پشت این ظاهر، نقش اول آنها احساس است و همه چیز را به شکلی شخصی احساس میکنند.
ISFPها به شدت تحت تأثیر درد، غم و بداقبالیهای دیگران قرار میگیرند، اما تأثیرپذیری خود را زیر لفاف بیتفاوتی و بیاعتنایی پنهان میکنند و خود را خونسرد و بیتفاوت نشان میدهند. خیلی طول میکشد تا یک فرد ISFP را واقعاً بشناسید، چون آدمهای به شدت توداری هستند و در انتخاب کسانی که به آنها اعتماد میکنند، بسیار گزینشی و سختگیرانه عمل میکنند. فقط دوستان نزدیک و مورد اعتماد میتوانند محرم افکار و احساساتشان باشند.
ISFPها آنقدر حساساند که معمولاً بار غم دنیا را به دوش میکشند. تیزبین و کنجکاوند و فوراً میفهمند بقیه چه نیازی دارند و چون خیلی دوست دارند به دیگران کمک کنند ممکن است زیادی درگیر شوند. ازآنجاکه کارکرد آخر آنها تفکر است معمولاً طی فرایند، واقعبینیشان را از دست میدهند. معمولاً متواضع و بیادعا هستند، و به همین دلیل در دفاع از خود فوراً به حرف نمیآیند؛ بنابراین گاهی از طرف کسانی که ملاحظه کمتر و جسارت بیشتری دارند مورد سوءاستفاده قرار میگیرند. بهعلاوه، در آرزوی خود برای حفظ هماهنگی و خشنود کردن دیگران، ممکن است احساس خشم و بیزاریشان را عیان نکنند و احساسات جریحهدار شده خود را بیش از آن مقداری که برای سلامتیشان مفید است در خود نگه دارند برخی از ISFPها نسبت به آدمهای زبانباز و جذاب اما بیوجدان، آسیبپذیرترند چون ذاتاً زودباور و اهل اعتمادند.
از نظر آنها همه آدمها خوباند. اما برای اینکه نگذارند کارهای دیگران مأیوسشان کند بد نیست کمی هم شکاکیت را در خود پرورش دهند. ISFPها صبور و انعطافپذیر و بهویژه شکیبا و پذیرنده زندگی هستند. بهندرت از اعمال یا عقاید دیگران ایراد میگیرند. معمولاً حداقل مقاومت را نشان میدهند و بهجای اینکه در برابر تغییر مقاومت کنند یا آن را کنترل نمایند، با آن همراه میشوند.
تمام حواس و توجه خود را معطوف زندگی در لحظه حال میکنند و زیبایی و خوشی را در لذتهای ساده میجویند. چون برای تعادل و توازن درونی ارزش و اهمیت قائلاند، دوست دارند زندگی خود را تا حد ممکن ساده نگه دارند و خیلی کم پیش میآید که کار را بر زندگی خانوادگی یا زندگی شخصی ترجیح دهند و چون از برنامهریزی قبلی خوششان نمیآید، گاهی به شکلی غیرمنتظره دچار موقعیتهایی ناخوشایند میشوند که میشد از آنها اجتناب کرد. به همین ترتیب، چون به طور طبیعی و بهراحتی نمیتوانند آینده را پیشبینی کنند، وقتی به نظر برسد که گزینه دیگری ندارند ممکن است بدبین و مأیوس شوند.
اخلاق راحت و آسانگیر آنها معمولاً همراه با نوعی دشواری در نظم یافتن و منظم ماندن است. تلاش برای اداره کردن پروژههای پیچیده یا طولانیمدت ممکن است آنها را از پای درآورد و به شدت خسته کند. معمولاً کار در سکوت و خفا را ترجیح میدهند و دوست دارند پشتصحنه، تمام نیروی خود را در خدمت یک گروه پشتیبان و دلسوز قرار دهند.
شیوه مشاوره دادن بیمههای زندگی به یک فرد ISFP:
در زمان مشاوره بیمههای زندگی با این گروه از افراد قبل از ایجاد صمیمیت (یخشکنی) بههیچعنوان از آنها سؤال نپرسید چون در این صورت بهاحتمال زیاد به سؤالات شما پاسخ نخواهند داد.
در زمان مشاوره بیمههای زندگی حتی اگر فقط شما ۲ نفر در اتاقی هستید بههیچعنوان با صدای بلند صحبت نکنید چون این گروه از افراد اصلاً دوست ندارند با صدای بلند با آنها صحبت شود و بههیچعنوان با این گروه از افراد بحث و جدل نکنید چون این گروه فقط و فقط در آرامش و ملایمت تمایل به ادامه گفتگو دارند.
برای بیان منافع بیمهنامههای زندگی مثالهایی از زندگی خود این افراد بزنید چون این گروه از افراد از طریق تجربیات گذشته خودشان بیشتر متقاعد میشوند.
منافع و ویژگیهای بیمههای زندگی را بهصورت عملی برای این افراد مثال بزنید بهطوریکه عموماً مشکلی از مشکلاتی که در زمان حال دارند را بتوانند از طریق بیمههای زندگی برطرف کنند بهعنوانمثال از پوشش امراض خاص بهعنوان پوششی که در زمان حال با آنها کمک میکند صحبت کنید.
بهعنوانمثال اگر در مورد بازنشستگی میخواهید صحبت کنید نگویید ۳۰ ساله آینده بازنشسته میشوید بگویید اگر ۳۰ سال گذشته این بیمهنامه را تهیه کرده بودید امروز میتوانستید اولین حقوق خودتان را دریافت کنید.
برای گرفتن جواب مشاوره بههیچوجه آنها را تحتفشار نگذارید به آنها زمان کافی برای فکرکردن بدهید.
هر قسمت از بیمههای زندگی را که توضیح دادید نظر آنها را جویا شوید و از کنترل کردن آنها پرهیز کنید خلقوخوی پذیرنده آنها نباید ما را بهاشتباه بیندازد که آنها با پیشنهاد ما موافقت کردهاند.
سعی کنید در محیطی شاد مشاوره را پیش ببرید و بههیچعنوان بدون وقفه مشاور را ادامه دهید بعد از مطرحکردن یک الی دو مورد زمان کافی برای سال پرسیدن و پرسیدن نظرشان را در نظر بگیرید.
برای آغاز مشاوره و جلبتوجه این افراد بهتر است از مثالهای زیر استفاده کنید:
این نشانه فکور بودن شماست.
مثال: آقا یا خانم مشتری از اینکه دعوت ما را پذیرفتید به شما تبریک میگم این نشانه فکور بودن شماست که وقتتون رو در اختیار ما قرار دادید.
میتوانم رازی را با شما در میان بگذارم؟
مثال: امروز میخواهم خدمت شما یکی از رازهای افراد ثروتمند را ارائه کنم و آن راز چیزی نیست به جز استفاده از اثر مرکب در زندگی شخصیتون یعنی افراد ثروتمند با پساندازهای کوچک ولی به مدتزمان زیاد این کار را انجام میدهند که امروز من میخواهم یکی از این پساندازها را خدمت شما ارائه بدهم.
عجله نکنید من منتظر میمانم.
مثال: وقتی در محل مشتری میخواهید مشاوره را ارائه بدهید و مشتری شما مشغول انجامدادن کار مهمی بود به او بگویید عجله نکنید من منتظر شما میمانم این کار باعث ایجاد احساس راحتی در مشتری میکند که اعتمادسازی را راحتتر میکند.
چه چالشهایی ما بهعنوان نماینده بیمه (با تیپ شخصیتی متفاوت) با این گروه از افراد خواهیم داشت؟
اگر ما فردی برونگرا باشیم
آنگاه باید بپذیریم که این گروه فقط زمانی تصمیمی را میگیرند چه قبل از سرفرصت به آن فکر کرده باشند که این مسئله حوصله ما بهعنوان برونگراها را سر میبرد.
اگر ما فردی شهودی باشیم
آنگاه باید بپذیریم که این تیپ شخصیتی خیلی سخت میتوانند تصمیماتی را بگیرند که در آینده نتیجه آن را بگیرند به همین خاطر باید بسیار ظریف نگاه این افراد را به آینده تغییر بدهیم.
اگر ما فردی منظم باشیم
آنگاه باید برای به اتمام رساندن نتایج مشاوره بهآرامی اقدام کنیم و آرامآرام این افراد به سمت بستن مذاکره هدایت کنیم عموماً برای رسیدن به نتیجه دلخواه با این افراد بیشتر از حداقل یک مشاوره نیاز است.
اگر ما فردی متفکر باشیم
آنگاه باید در نظر بگیریم که این تیپ شخصیتی قبل از اینکه بخواهد تصمیمی بگیرد باید از لحاظ احساسی خود در بهترین شرایط خود باشد چون این تیپ جزو افراد به شدت حساس هستند.
نحوه دعوت کردن ISFP:
عموماً با یک تماس نمیشود با این افراد قرار ملاقات تنظیم کرد چون این افراد برای هر تصمیمی احتیاج به فرصت کافی برای فکرکردن دارند بهترین روش برای وقت گرفتن از این افراد استفاده از تکنیک غافلگیری است یعنی باید فاصله بین تماس تلفنی و جلسه مذاکره کمتر از یک روز باشد.
برای ارسال پیامک هم باید به این نکته توجه کنیم که این افراد را باید با دادن اطلاعات بیمههای زندگی در مورد موضوع موردبحث آماده گرفتن وقت مشاوره کنیم.