تفاوت بازاریابی و تبلیغات: چگونه تفاوت را تشخیص دهیم
مقدمه
بازاریابی و تبلیغات، اگرچه مرتبط هستند، اما تفاوت زیادی با یکدیگر دارند. اگرچه هر دو یک نوع فعالیت تجاری، برای اصلاح تصویر برند و افزایش فروش محسوب میشوند، تبلیغات زیرمجموعهای از بازاریابی است و در جهت اهداف متفاوتی عمل میکند.
فناوریهایی مانند نرم افزار اتوماسیون بازاریابی و نرم افزار تبلیغات چند کاناله، بازاریابی و کمپینهای تبلیغاتی را برای جمع آوری اطلاعات احتمالی، ایجاد کمپینهای هدفمند و گزارش عملکرد، خودکار میکند. فعالیتهای بازاریابی و تبلیغات مؤثر به کسبوکارها کمک میکنند تا به ضریب تبدیلهای بالاتر و تولید سرنخ بیشتر و همچنین مدیریت بهتر روابط با مشتری برسند.
تفاوت بازاریابی و تبلیغات
بازاریابی مستلزم جستجو، ایجاد و ارائه ارزش برای برآوردن نیازهای مشتری و درعینحال به حداکثر رساندن درآمد است. تبلیغات بخشی از ارتباطات بازاریابی است که شامل پیامهای حمایت کننده از فروش محصولات، خدمات، مفاهیم یا ایدهها میشود.
اگرچه میشنویم که افراد غالباً دو مفهوم بازاریابی و تبلیغات را بهعنوان یک مفهوم مشابه در نظر میگیرند، مهم است که به یاد داشته باشیم که تبلیغات بخشی از چتر بزرگتری به نام بازاریابی است؛ بنابراین، آنها فرایندهای کاملاً متفاوتی هستند اما ضمناً مرتبط با هم نیز میباشند و میتوانند با هم گروه بندی شوند. مثل پسرعموها.
بازاریابی چیست؟
درحالیکه اکثر مردم هیچ مشکلی در توضیح اینکه بازاریابی شامل چه مواردی میشود ندارند، اما بازهم در تعریف دقیق آن ممکن است دچار کمی پیچیدگی شوند. پس بیایید کمی این مفهوم را بازتر کنیم.
بازاریابی بهعنوان یک رویه کاری تعریف میشود که به شناسایی و پیش بینی نیازها و خواستههای مشتری منجر میگردد و در حین ایجاد و ارائه ارزش به مشتریان، به فروش محصول یا خدمات کمک میکند. بازاریابی موفق، مستلزم تحقیق در مورد مخاطبان هدف، شرایط بازار و فرصتهای محصول است.
این فرایند در قلب توسعه موثر محصول قرار دارد و ارزش پیشنهادی و نقاط قوت را هدایت و مدیریت میکند؛ بنابراین، اشتباه نیست که بگوییم بازاریابی تأثیر زیادی بر موفقیت یک کسب و کار دارد.
مزایای بازاریابی

بازاریابی مانند یک ابزار همه کاره برای همه معاملات عمل میکند. میتواند کارهای مختلفی برای کسبوکارها بر اساس نیازهای خاص آنها انجام دهد. همه بخشهای یک کسب و کار از استراتژیهای بازاریابی به روشهای مختلف (چاپی، دیجیتالی، حضوری، خانه به خانه) برای رشد تعداد مشتریان خود، تبلیغ کالاها و افزایش درآمد، استفاده میکنند.
1 – ارتقا شهرت و اعتبار برند
یکی از مهمترین جنبههای بازاریابی، جلب توجه مخاطب است. بیشتر استراتژیهای بازاریابی برای ایجاد یک تجربه به یاد ماندنی برای مشتری اجرا میشوند تا برند شرکت را به برترین برند در ذهن مشتری تبدیل کنند. انجام این کار به توسعه شهرت برند کمک میکند، شهرتی که با کیفیت، ارائه ارزش و رضایت مشتری مرتبط است.
توجه به تجارب مستقیم و غیرمستقیمی که مشتری از یک شرکت و محصولاتش دارد، ارتباط مستقیمی با مدیریت شهرت برند دارد. اکنون کسبوکارها در سراسر جهان اهمیت درک عمومی یک برند و چگونگی تاثیر آن بر درآمد خود را بهخوبی فهمیدهاند.
2 – افزایش منابع درآمدی
در دنیای ایدئال، همه کسبوکارها اهمیت همسویی تلاشهای فروش و بازاریابی را برای افزایش تعداد گزینههای درآمدی موجود درک میکنند. درحالیکه فروش اولویت هر شرکتی است و باید باشد، درعینحال درآمد جمع آوری شده از طریق فعالیتهای بازاریابی، سود را با هدف قرار دادن مشتریان بر اساس ترجیحات و سابقه خرید آنها افزایش میدهد.
بازاریابان تلاش میکنند تا از طریق تبلیغات، کمپینها، پیامهای تجاری و کاهش قیمت، درآمد را بهصورت استراتژیک افزایش دهند. تیمهای بازاریابی با همکاری نزدیک با واحد فروش، مستقیماً به تولید، تبدیل و حفظ سرنخ برای دستیابی به اهداف تجاری مشترک کمک میکنند.
3 – بهبود میزان تعامل با مشتری
این را یکبار گفتهام و بازهم میگویم: کسبوکارهایی که بر تعامل با مشتری تمرکز میکنند آنهایی هستند که برنده میشوند.
وقتی صحبت از تعامل با مشتری میشود، بازاریابی با مرتبط نگه داشتن تعاملات با نیازها و خواستههای سرنخها به بهبود ارتباطات با مشتری کمک میکند. سرمایه گذاری در جذب مشتریان، باعث ارتقای محصولات میشود و درعینحال اطلاعات مهم و احساس تعلق را به مصرف کنندگان انتقال میدهد.
تعامل با مشتری بخشی از تجربه کلی مشتری را تشکیل میدهد و برای اطمینان از اینکه مشتریان میدانند شرکت مورد نظر چگونه شرکتی است و چرا باید محصولات یا خدمات مورد نیاز خود را از او بخرند، ضروری است.
4 – افزایش فروش
وقتی کاربران اطلاعاتی که برای تصمیم گیری خرید نیاز دارند را در اختیار داشته باشند، احساس اطمینان بیشتری میکنند تا اقدام به خرید کرده و تبدیل به مشتری بالفعل شوند.
استفاده از اصول بازاریابی راهی مطمئن برای ایجاد احساس پذیرش در مشتریان برای درک مزایای خرید یک محصول یا خدمات است. به عبارت سادهتر، هر چه مشتریان آگاهتر باشند، احتمال تبدیل شدن آنها به خریدار و در نتیجه افزایش فروش شرکت بیشتر میشود.
5 – شفاف سازی اهداف کسب و کار
هر کسب و کاری در راستای اهداف و مقاصد خاصی کار میکند. تعیین هدف، اغلب اولین قدم در ایجاد برنامهها، تیمها و گردش کار است.
وجود استراتژیهای بازاریابی اختصاصی منجر به شناسایی واضح اهدافی میشوند که تیم بازاریابی باید به آن دست یابد. این اهداف شامل افزایش آگاهی از برند، حفظ شهرت برند، دستیابی به مشتریان بیشتر و کمک به افزایش درآمد کسب و کار است.
چگونه یک استراتژی بازاریابی ایجاد کنیم

توسعه و اجرای یک استراتژی بازاریابی موفق برای شرکتهای مختلف به شیوههای متفاوتی انجام میشود. اولین قدم برای انجام این کار، شناسایی اهداف بازاریابی و مخاطبان هدف (بازار هدف) است. بهطورمعمول، این اطلاعات در برنامه تجاری سازمان گنجانده میشود و اهداف و فعالیتهای بازاریابی طبق آن هدایت میشوند.
اگرچه هر کسبوکاری روش خاص خود را برای تدوین استراتژیهای بازاریابی دارد، عناصر خاصی وجود دارد که باید توسط همه بازاریابان در نظر گرفته شود.
1 – جهت گیری بازار یا بازارگرایی (Market orientation)
یک استراتژی بازاریابی، مانند هر استراتژی تجاری دیگری، باید مبتنی بر دانش و تحقیق مختص به خود باشد. ضروری است که بازاریابان از این اطلاعات برای هماهنگ کردن تلاشهای خود با ماموریت، چشم انداز و فرهنگ شرکت استفاده کنند.
جهت گیری بازار برای درک اینکه آیا کسب و کار باید استراتژی خود را به سمت محصول، فروش یا بهطورکلی فعالیتهای بازاریابی سوق دهد، کلیدی است. دیدگاههای مختلف بازارگرایی شامل هوش اقتصادی، دیدگاه تصمیم گیری، دیدگاه استراتژیک، دیدگاه فرهنگی و رفتاری و دیدگاه مشتری مداری است.
2 – محیط بازاریابی
هر عاملی که میتواند بر استراتژی بازاریابی شرکت تأثیر بگذارد باید بهعنوان بخشی از محیط بازاریابی در نظر گرفته شود. این شامل محیطهای خرد و کلان مانند محیط اقتصادی کشور، محیط رقابتی کسب و کار، محیط فن آوری و همچنین محیط سیاسی و اجتماعی میشود.
3 – تحقیقات بازار
تفاوت بین یک کسب و کار معمولی و عالی در توجه به جزئیاتی نهفته است که به تحقیقات بازار و مشتریان بازار هدف نشان میدهد. تمرکز بر ویژگیهای یک مشتری، ساختن پروفایل مشتری، و مطالعه بخشهای مختلف بازار هدف به سنجش اینکه کدام مشتری به طور مؤثر پاسخ میدهد، کمک میکند.
علاوه بر این، جمع آوری دادههای جغرافیایی و جمعیتی مشتریان هدف، بازاریابی محصولات و خدمات را آسانتر میکند.
4 – آمیخته بازاریابی (Marketing mix)
هر یک از شما که تابهحال به دنبال یادگیری اصول بازاریابی بودهاید، باید با این مفهوم آشنا باشید.
آمیخته بازاریابی بهعنوان یک ابزار تصمیم گیری برای استراتژی بازاریابی هر شرکتی عمل میکند. این مفهوم به متغیرهایی اشاره دارد که یک کسب و کار انتخاب میکند تا بر پاسخ و رفتار خریدار تأثیر بگذارد. این عناصر با سایر ابتکارات و خلاقیت ها در جهت ایجاد یک برند تجاری و همگام شدن با برنامه بازاریابی و استراتژی تبلیغات، همکاری میکنند.
عناصر آمیخته بازاریابی
هفت P بازاریابی حتی با وجود همه تغییرات در دنیای بازاریابی اهمیت و ارتباط خود را حفظ کرده است:
- محصول
- قیمت
- محل
- ترویج
- مردم
- روند یا فرایند
- شواهد فیزیکی
چهار C بازاریابی یک جایگزین مشتری محور برای چهار P است:
- نیازهای مصرف کننده
- هزینه
- تسهیلات
- ارتباط
تبلیغات چیست؟

ممکن است بعداً از گفتن این موضوع پشیمان شوم، اما یک دقیقه از خواندن این مقاله دست بردارید و به خاطره انگیزترین کمپینهای تبلیغاتی که میتوانید فکر کنید، بیندیشید. I’ll go first: Open happiness by Coca-Cola! (منبع)
تبلیغات فرایندی است برای آگاه کردن مخاطبان از محصولات و خدمات با تولید آگهیهای پولی حاوی پیامهای برند. کمپینهای تبلیغاتی برای تبلیغ کالاها و ایجاد یک تصویر قوی از برند برای تضمین فراخوان محصول و افزایش فروش در نظر گرفته میشوند.
یکی از عناصر کلیدی تبلیغات این است که یک کانال ارتباطی یک طرفه برای تبلیغ پیامهای برند تجاری ایجاد میکند. عامل دیگری که تبلیغات را از بازاریابی متمایز میکند این است که محتوا کاملاً توسط شرکتها کنترل میشود.
مزایای تبلیغات
کمپینهای تبلیغاتی موفق به مصرف کنندگان کمک میکنند تا تصمیمات خرید منطقیتری بگیرند و به کسبوکارها نیز برای گسترش بازارشان یاری میرساند.
1 – آموزش مشتری:
آموزش نحوه استفاده و به دست آوردن ارزش از محصولات، مشتریان را در مسیر خریدشان راهنمایی میکند. هنگامی که مشتریان، دانش بیشتری در مورد یک محصول داشته باشند، تصمیمات آگاهانهتری میگیرند و اطلاعات بیشتری در مورد برند، کسب میکنند.
2 – درک برند:
تبلیغات درک مشتریان از برند را بهبود میبخشد و میتواند به معنای واقعی کلمه اعتبار آن را افزایش داده یا از بین ببرد. با ایجاد اعتبار و وفاداری مشتری، مشتریان احساس میکنند میتوانند به یک کسب و کار اعتماد کنند و بخشی از فرهنگ آنها باشند.
3 – معرفی محصول:
شرکتها همچنین از تکنیکهای تبلیغاتی برای معرفی محصولات یا خدمات جدید برای جذب مشتریان جدید و افزایش پایگاه مشتریان خود استفاده میکنند.
4 – حفظ مشتری:
به کارگیری استراتژیهایی مانند ارائه تخفیف، پیشنهادهای فصلی و پیامهای سفارشی و شخصی سازی شده برای حفظ مشتریان، باعث افزایش بازگشت سرمایه و اطمینان از ارزش طول عمر مشتری میگردد.
تفاوت بین بازاریابی و تبلیغات
درحالیکه بازاریابی یک فعالیت تجاری گستردهتر است و میتواند مستقیماً بر نتایج یک سازمان تأثیر بگذارد، تبلیغات نقش مهمی در جایگاهیابی برند، جایگذاری محصول یا تبلیغ نامحسوس و جذب مشتریان جدید برای افزایش فروش دارد.
جایگذاری محصول یا تبلیغ نامحسوس:
یک روش تبلیغاتی است که در آن محصول یک شرکت در یک فیلم یا شوی تلویزیونی بهعنوان بخشی واقعی از صحنهها نشان داده میشود.
بهعنوانمثال:
- کوکاکولا، مبلغ مشخصی را میپردازد تا کاراکتر اصلی فیلم، بهجای نوشیدن پپسی، کوکاکولا بنوشد.
- تویوتا مبلغی را میپردازد تا یکی از کاراکترهای فیلم، جدیدترین مدل ماشین این کمپانی را سوار شود.

نقشها و مسئولیتهای بازاریابی و تبلیغات
بازاریابی و تبلیغات کارکردها و اهداف تجاری متفاوتی دارند، اگرچه هدف اصلی و مشترک آنها، افزایش سودآوری کسب و کار است.
بازاریابی بر پنج فعالیت اساسی، متمرکز است:
1 – تحلیل روند و تحقیق درباره رقبا:
بازاریابان، محیط بازاریابی، موضوعات فعلی صنعت و کمپینهای رقابتی را تجزیه و تحلیل میکنند. آنها همچنین باید بدانند که چگونه استراتژیها و ابزارهای موثر را برای جذب مشتری و بهبود تعامل با آنها پیاده سازی کنند.
2 – برندسازی:
برند یک شرکت برآیند نحوه ارتباط آن با مشتریان، هدف قرار دادن مشتریان بالقوه و تعامل با سهامداران مختلف است.
3 – مدیریت روابط:
تیمهای بازاریابی با استفاده از نظرسنجیها، مصاحبه ها و نرمافزار CRM، بازخورد مشتریان را برای بهبود کیفیت کمپینهای بازاریابی جمعآوری میکنند تا بتوانند نیازهای مشتریان را بهتر برآورده سازند.
4 – همکاری متقابل:
بازاریابان همچنین مسئولاند تا اطمینان حاصل کنند که بخشهای مختلف، مانند فروش و توسعه محصول از اهداف بازاریابی آگاه هستند و میدانند چگونه باید از یکدیگر حمایت کرده و همکاری نمایند.
5 – بودجه بندی:
پیگیری ROI در کمپینها، یکی از مهم ترین وظایف تیم بازاریابی است. ردیابی و پیشبینی بودجه بر اساس دادههای مالی گذشته و فعلی به جلوگیری از خرج کردن هزینههای بیش از حد کمک میکند.
تبلیغات تمرکز محدودتری دارد و شامل فرایندهایی مانند موارد زیر میشود:
1 – استراتژیهای تبلیغاتی:
تبلیغات یک زمینه بسیار خلاقانه است و بخش بزرگی از کار تبلیغاتی، توسعه استراتژیهای تبلیغاتی و برنامه ریزی برای بازاریابی برند و محصولات شرکت است.
2 – تجزیه و تحلیل مشتری:
تبلیغ کنندگان باید یک تصویر مشخص از نام تجاری (برند) و منطق پشت هر کمپین تبلیغاتی ارائه دهند تا بازاریابان بتوانند مشتریان را بهتر درک کنند.
3 – مدیریت تولیدات خلاق:
تبلیغات محتوایی کار سنگینی است. راههای مختلفی برای ایجاد تبلیغات وجود دارد، از ویدئو گرفته تا پادکست و تبلیغات تلویزیونی. تیمهای تبلیغاتی مسئولیت تحقیق درباره ایدهها و مدیریت تولید انواع کمپینهای تبلیغاتی را بر عهده دارند.
4 – خرید رسانه:
ازآنجاییکه تبلیغات در رسانهها، پولی هستند، تیمهای تبلیغاتی باید بدانند که از کدام پلتفرمها برای حمایت از محتوا استفاده کنند تا حداکثر ارزش تجاری و برندسازی را ارائه دهند.
تکنیکها و روشهای بازاریابی و تبلیغات

ازآنجاییکه بازاریابی و تبلیغات در جهت دستیابی به اهداف مختلف کار میکنند، در نحوه دستیابی به آن اهداف نیز با هم تفاوت دارند.
آیا روزهایی را بهخاطر دارید که بازاریابی به دریافت کاتالوگ محصولات از طریق نامه منحصر میشد؟ روزهای خوب گذشته بهواسطه استراتژیهای بازاریابی مدرن از تلاشهای چاپی به عصر دیجیتال و تبلیغات در تجارت الکترونیک، تکامل یافتهاند.
ابزارهایی مانند:
دیجیتال مارکتینگ:
دیجیتال مارکتینگ یکی از کلمات کلیدی بسیار مهم است و اینگونه تعریف میشود:
استفاده از مفاهیم بازاریابی در رایانهها و دستگاههای تلفن همراه.
بهینه سازی موتور جستجو (SEO)، بازاریابی ایمیلی، بهینه سازی وب سایت و بازاریابی محتوا برخی از استراتژیهای بازاریابی دیجیتال هستند.
تبلیغات شبکههای اجتماعی:
آگهیهایی که از طریق پلتفرمهای رسانههای اجتماعی تبلیغ میشوند، دو ویژگی عمده دارند:
- تعامل در زمان واقعی
- بازگشت سرمایه سریع
برندهایی که از نرمافزار تبلیغات رسانه های اجتماعی برای کمپینهای تبلیغاتی خود استفاده میکنند، معمولاً به دلیل ماهیت این پلتفرمها، روشی تعاملی برای افزایش درگیری ذهنی مشتریان با محصولات شرکت دارند.
تبلیغات موبایلی:
شماره گیرهای خودکار، بنرهای دانلود اپلیکیشن و تبلیغات کلیک برای تماس (CTC) بخشی از تبلیغات موبایلی هستند. این نوع تبلیغات در دستگاههای تلفن همراه و گوشیهای هوشمند انجام میشوند.
تبلیغات خرده فروشی:
یک نوع بسیار رایج از تبلیغات، تبلیغات در فروشگاههای خرده فروشی برای به حداکثر رساندن فروش محصول است. این موارد میتواند شامل نمایش محصولات، تبلیغات روی چرخدستیهای خرید یا اقلام برجسته در فضای خرده فروشی باشد.
تبلیغات در فضای باز:
این نوع تبلیغات شامل قرار دادن آگهیها در سازههای فیزیکی مانند بیلبوردها، ساختمانها یا وسایل نقلیه مارکدار است. چنین تبلیغاتی معمولاً در نزدیکی مناطقی با ترافیک سنگین، محلهای پیاده روی و اتومبیل قرار میگیرند تا توجه مشتریان احتمالی را به خود جلب کنند.
معیارهای موفقیت بازاریابی و تبلیغات

ارزیابی موفقیت هر فعالیت تجاری به تجزیه و تحلیل و اندازهگیریهای از قبل تعیین شده، وابسته است. پیاده سازی ابزارهای تجزیه و تحلیل بازاریابی، استراتژیهای بازاریابی کلی شرکت را برای اطمینان از موفقیت بلندمدت، ساده و بهینه میکند.
معیارهای بازاریابی
پنج معیار اصلی که کمپینهای تیم بازاریابی، آنها را اندازه گیری میکنند، عبارتاند از:
1 – شاخص خالص ترویج کنندگان (Net promoter score):
یک سوال جایگذاری شده در نظرسنجی برای درک اینکه آیا کاربران محصول، شرکت را به شخص دیگری توصیه میکنند یا خیر.
2 – رضایت مشتری:
معیاری است که نشان میدهد چگونه یک شرکت یا خدماتش، انتظارات مشتریان خود را برآورده میکند.
3 – سهم بازار:
درصدی از کل فروش یک کسب و کار در بازار خود.
4 – درآمد کسب و کار:
کل درآمد یک سازمان.
5 – ارزش طول عمر مشتری:
یک مشتری در طول عمر خود، چه میزان سود برای یک کسب و کار ایجاد میکند.
معیارهای تبلیغات
پنج معیار اساسی برای سنجش موفقیت کمپینهای تبلیغاتی:
1 – دسترسی (Reach):
تعداد کل افرادی که محتوای آگهی شما را مشاهده میکنند.
2 – نمایش (Impressions):
تعداد کل دفعاتی که تبلیغ نمایش داده میشود.
3 – بازگشت هزینه تبلیغات (ROAS):
درآمد حاصل شده از یک کمپین تبلیغاتی
4 – تعامل (Engagement):
معیاری برای چگونگی واکنش شناختی، احساسی و فیزیکی مشتریان به یک تبلیغ.
5 – نرخ تبدیل (Conversion rate):
تعداد کل تبدیلها تقسیم بر تعداد کل تعاملات تبلیغاتی
رابطه بازاریابی و تبلیغات
همانطور که در حال حاضر مشهود است، تبلیغات اساساً بخشی از فعالیتهای بازاریابی است.
درحالیکه بازاریابی یک محصول را برای بازار آماده میکند، تبلیغات مسئول افزایش قابلیت دیده شدن یک محصول در بازار است.
بازاریابی چندین ذینفع را درگیر میکند و یک کارکرد تجاری گسترده دارد، درحالیکه تبلیغات تمرکز محدودتری دارد و روی ایجاد ارتباطات مؤثر کار میکند. آنها از دادهها و تحقیقات جمع آوری شده توسط بازاریابان برای تبلیغ برند از طریق پیامهای خلاقانه و قانع کننده استفاده میکنند.
تفاوت را بدانید تا تفاوت ایجاد کنید
بازاریابی و تبلیغات جزو وظایف جدایی ناپذیر سازمانها هستند. در مجموع، آنها میتوانند رضایت مشتری را بهبود بخشند، مشتریان احتمالی جدید را هدف قرار دهند و ارزش و اعتبار برند را تقویت کنند.
صرف نظر از نوع کمپین به کار گرفته شده، مهم است که در مورد هر دو فعالیت تحقیق کنید و اطلاعات لازم را داشته باشید تا تأثیر تجاری آنها را به حداکثر برسانید.
داشتن درک درست از بازاریابی و تبلیغات، گامی بسیار اساسی در جهت بهبود فرایند کلی مدیریت تجربه مشتری است.
خرید کتاب بازاریابی و تبلیغات
کتاب اعترافهای یک تبلیغاتچی
نویسنده: دیوید اگیلوی
مترجم: رویا گذشتی
کتاب «اعترافهای یک تبلیغاتچی» Confessions of an Advertising Man نوشتهٔ «دیوید اگیلوی» در سال 1963 منتشر شد. این اثر یکی از خواندنیترین آثار حوزهٔ تبلیغات است که مملو از نکات آموزشی و خلاقانه است. تبلیغات بخشی جداییناپذیر از هر تجارت و کسبوکار است و افراد به دلایل مختلف ازجمله افزایش فروش، ارائه محصول جدید و … از انواع تبلیغات استفاده میکنند. «دیوید اگیلوی» David Mackenzie Ogilvy یکی از چهرههای پیشگام در تبلیغات مدرن در این اثر دربارهٔ انواع تبلیغات و تأثیرگذاری هر یک از آنها بر بازار هدف صحبت میکند.
او این کتاب را طی یازده فصل به نگارش درآورده است که عبارتاند از:
- چگونه میتوان یک بنگاه تبلیغاتی را اداره کرد؟
- چطور مشتری پیدا کنیم؟
- چطور مشتریان خود را نگهداریم؟
- چطور یک مشتری خوب باشیم؟
- چطور میتوان درست تبلیغ کرد؟
- چگونه یک آگهی تبلیغاتی بنویسیم؟
- چطور آگهیهای تصویری و پوستر بسازیم؟
- چطور یک تبلیغ تلویزیونی خوب بسازیم؟
- چطور میتوانیم برای محصولات غذایی، شهرهای دیدنی و داروهای اختصاصی تبلیغ بسازیم
- چطور به اوج قله صعود کنیم
- آیا تبلیغ کردن باید منسوخ شود؟
لینک خرید کتاب
فروش؛ تنها راه بقا
اگر ایده یا محصولتان را نفروشید، کلاهتان پس معرکه است!
نویسنده: گرنت کاردون
مترجم: شایان تقی نژاد
این کتاب به شما کمک میکند در دنیایی که تعدد انتخابها افراد را گیج کرده، انتخابی متمایز برایشان خلق کنید. در این کتاب با رازهایی دربارهٔ فروش آشنا میشویم که برخی از آنها مثل افسانهٔ بالا بودن قیمت یا کمبود پول مشتریان، واقعی به نظر نمیرسند و با دلیل و مدرک دید خواننده به این افسانهها تغییر پیدا میکند.
فروش کار سادهای نیست و به انگیزه و تعهد نیاز دارد که دراینباره، قانون طلایی باور به ایده، محصول یا خدماتتان به داد شما میرسد و شما را به دید جدیدی در فروش میرساند. میفهمیم که مهمترین فروش، قبولاندن خودمان به دیگران است. چه در زندگی شخصی و چه در زندگی کاری، همهروزه باید کسانی را متقاعد کنیم که ما بهترین انتخابشان هستیم و همین نکتهٔ ساده که همیشه در حال فروش خودمان هستیم میتواند راهگشای بسیاری از مشکلاتمان باشد.
لینک خرید کتاب
طرح بازاریابی کسبوکارهای کوچک
نویسنده: آلن دیب
مترجم: فؤاد معصومی
بسیاری از کسبوکارهای کوچک و استارتاپها به دلیل کمبود منابع و بودجههای محدود، مخصوصاً در اوایل کار، فرایندهای بازاریابی را به تعویق میاندازند یا کمتر به آنها توجه میکنند و در بهترین حالت فعالیتهای واحد بازاریابی را همعرض تبلیغات مخصوصاً در فضای مجازی میدانند. اما آنچه در عمل دیده میشود و نویسندهٔ این کتاب هم بر اساس سالها تجربه به آن اشاره میکند این است که داشتن برنامهٔ مشخص بازاریابی در کسبوکارهای کوچک در مقایسه با کسبوکارهای بزرگ و جاافتاده اهمیت بیشتری دارد و طبق برنامه و با شناخت فعالیت کردن در این زمینه مستقیماً در سودآوری، بقا و مقیاسپذیری شرکتها مؤثر است.
لینک خرید کتاب
کتاب مسری
راهکارهای بازاریابی ویروسی
نویسنده: جونا برگر
مترجم: نیوشا عاشور زاده
کتاب «مسری؛ راهکارهای بازاریابی ویروسی» حکایت پوستاندازی بازاریابی در اقتصاد فوق رقابتی امروز است. گذشت آن روزگاری که خیلیها محتوای کتابهای اصول تجاری از جمله بازاریابی و فروش را توضیح واضحات میدانستند و همه را با یک چوب میراندند و میگفتند همه را از بر هستیم. با پیچیده شدن فعالیت تجاری در عصر انفجار ارتباطات، بازاریابان معاصر هم ترفندهای پیچیدهای را به کار بستهاند تا جزئیترین حرکات انسانها را در زندگی روزمره تحلیل کنند و برای رونق کسبوکارهای گوناگون در کار آورند. حالا دیگر بحثها اینقدر علمی و موشکافانه شده که بعید است کسی مدعی توضیح واضحات شود و اثرگذاریشان را زیر سوال ببرد. در رونق اینگونه از کتابها، مسری در ردهٔ آنهایی است که خیلی زود معروف شدهاند و به لیست پرفروشهای رسانههای مشهور راه یافتهاند.
مسری به مصداق محتوای خود، خیلی زود، سرِ زبان کسانی افتاد که از بازاریابی، رونق راستین کسبوکار را در دنیای فوق رقابتی امروز میخواهند. اینچنین است که مسری از پدیدهای رشکبرانگیز در کسبوکار سخن میگوید که رسیدن به آن، بیاغراق، نهایت آرزوی هر کارآفرینی است. فرآوردهٔ یک کسبوکار، چون در گفتار مردم جاری شود و بین ساکنان کوی و برزن رواج و رونق گیرد، آنوقت کار، یکسره شده است و کارآفرین، آنچه را که رویا میدانسته، در واقعیت، به نظاره مینشیند. مسری، افسون زدایی از این افسون شگفتانگیز تجارت است و قدمبهقدم نشان میدهد که چگونه میتوان نامحسوس به ذهن و زبان مردم راه یافت و پیام خود را در مقیاس میلیونها میلیون، آنهم با زحمت اندک، گسترش داد.
لینک خرید کتاب
کتاب ادبیات تبلیغ
نویسنده: رابرت دابلیو. بلای
مترجم: منیژه شیخ جوادی (بهزاد)
وظیفهٔ تبلیغات فروش و ارائه محصول است و هر تبلیغ از دو قسمت متن و تصویر تشکیل شده است. دو جز مکمل که باید در سریعترین زمان پیام برند مربوطه را به بازار هدف و مخاطب برسانند. متن هر تبلیغ بسیار مهم و پراهمیت است که بر اساس نوع محصول یا خدمت هر برند و نام تجاری متفاوت نگاشته میشود. کتاب «ادبیات تبلیغ» یکی از مهمترین آثار نوشته شده دربارهٔ اصول متون تبلیغاتی است که از صفر تا صد این حوزه را بررسی میکند و آموزش میدهد.
لینک خرید کتاب
منبع:
ترجمه و اقتباس:
حسین شکرگزار
غیاث الدین مشایی
سلام عالی بود راهنماییتون
سلام
ممنون از توجه و لطف شما
سلام
ممنون از توجه و لطف شما
سلام
ممنون