بازاریابی محتوای ویدیویی چیست؟

بازاریابی محتوای ویدیویی چیست؟
5
(2)

بازاریابی محتوای ویدیویی چیست؟

نقش محتوای ویدئویی در بازاریابی

مقدمه

محتوای ویدیویی هم‌اکنون بر عرصه فعالیت‌های بازاریابی تسلط یافته است، ولی هنوز برای پیوستن به این روند (بازاریابی ویدیویی) دیر نشده است.

طی چند سال گذشته، ویدئو، بهترین فرمت بازاریابی محتوایی بوده و به‌عنوان ستاره استراتژی بازاریابی معرفی شده است. استفاده از بازاریابی ویدئویی راهی موثر برای جلب توجه مشتریان جدید، ارتباط با مخاطبان و افزایش معیارهای تعامل با مشتریان به روش‌های معنادار است.

بازاریابی محتوای ویدیویی چیست

بازاریابی محتوای ویدیویی که به‌عنوان بازاریابی ویدیویی نیز شناخته می‌شود، زیرمجموعه‌ای از بازاریابی محتوا است که شامل ایجاد، تولید و به اشتراک گذاری محتوای ویدیویی می‌شود و اطلاعات مفیدی را برای جلب علاقه به محصولات یا خدمات کسب و کار شما در اختیار مخاطبانتان قرار می‌دهد. هدف این شکل از بازاریابی دیجیتال، ایجاد ارزش برای مصرف کنندگان محتوا و تبدیل آنها به مشتریان بالقوه است.

محتوای ویدیویی، مانند ویدیوهای توصیه مشتری (ویدئوهایی که مشتریان در آن، رضایت خود را از خرید محصولات یا خدمات شما اعلام می‌کنند) یا ویدیوهای توضیح دهنده، برای جذب مشتریان بالقوه ایجاد می‌شود. مشتریان بالقوه ویدئوها را تماشا می‌کنند و با مصرف مکرر محتوای شما به برند شما اعتماد می‌کنند.

هنگامی که افراد را به محتوای خود علاقه‌مند کردید و ارزش قابل‌توجهی برای آنها فراهم کردید، تبدیل آنها به خریداران بالقوه، بسیار ساده‌تر می‌شود.

چرا بازاریابی محتوای ویدیویی برای بازاریابان مهم است؟

چرا بازاریابی محتوای ویدیویی برای بازاریابان مهم است؟
چرا بازاریابی محتوای ویدیویی برای بازاریابان مهم است؟

اگر یک تصویر، ارزش هزار کلمه را دارد، ارزش یک ویدئو چقدر می‌تواند زیاد باشد!؟ این تنها یکی از دلایل متعدد، برای استفاده از بازاریابی ویدیویی برای تجارت شما است.

ویدئوها احساسات را برمی‌انگیزند

وقتی یک ویدئو تولید می‌کنید، کنترل کاملی روی احساسی که می‌خواهید بینندگانتان داشته باشند دارید. ارتباط عاطفی‌ای که بینندگان با ویدئو برقرار می‌کنند تأثیری به یاد ماندنی بر جای می‌گذارد و به برند شما اجازه می‌دهد تا تأثیر خوبی بر مشتریان احتمالی داشته باشد. یک کمپین بازاریابی ویدیویی چشمگیر، این قدرت را دارد که بینندگان را به مصرف کنندگان همیشگی محتوای شما تبدیل کند. در واقع این موضوع هدف اصلی شماست، یعنی بازگرداندن دوباره بازدیدکنندگان برای دیدن محتوای شما.

بازاریابی ویدیویی همچنین مشتریانی را با نام تجاری شما آشنا می‌کند که لزوماً هنوز به دنبال خرید محصولی نیستند.

همانطور که مشتریان جدید از طریق بازاریابی محتوا به کسب و کار شما معرفی می‌شوند، به شما به‌عنوان یک منبع اطلاعاتی قابل اعتماد، اطمینان می‌کنند و برای راه حل مشکلات خود به شما مراجعه خواهند کرد. همانطور که آگاهی از برند شما رشد می‌کند، تعداد مشتریان در خط لوله فروش شما نیز افزایش می‌یابد و به شما در تلاش برای تولید سرنخ کمک می‌کند.

در نهایت، ویدئوها به شما در سئو و بهینه سازی تعامل نتایج جستجو کمک می‌کنند.

الگوریتم‌های موتورهای جستجو مانند گوگل، اولویت‌بندی ویدیوها را آغاز می‌کنند، زیرا قابلیت استفاده از آنها بسیار زیاد است. ویدیوها فقط به رتبه جستجوی شما کمک نمی‌کنند. بلکه باعث افزایش نرخ کلیک (CTR) و نرخ تبدیل، تولید بک لینک و کاهش نرخ پرش یا فرار کاربران خواهند شد.

اگر از بازاریابی ویدئویی استفاده نمی‌کنید، خود را در معرض ضرر قرار داده‌اید. بازاریابی محتوا سال‌هاست که به سمت ویدئو گرایش پیدا کرده است و اکنون ویدیو بر این حوزه حکومت می‌کند.


آمار چه می‌گوید:

99 درصد بازاریابان دیجیتال می‌گویند که در آینده به استفاده از بازاریابی ویدئویی، ادامه خواهند داد.

منبع: Wyzowl


مهم است که ضمن حفظ طرح‌های قدیمی از برنامه‌های جدید بازاریابی دیجیتال، عقب نمانید. آینده و حال کسب و کار شما در گرو بازاریابی ویدئویی است.

استراتژی بازاریابی محتوای ویدیویی

استراتژی بازاریابی محتوای ویدیویی
استراتژی بازاریابی محتوای ویدیویی

افزودن ویدئو به برنامه بازاریابی محتوایی شما، ممکن است در ابتدا دلهره‌آور به نظر برسد، اما این تنها، مصداق کاربرد منحنی یادگیری است.


توضیح درباره منحنی یادگیری

منحنی فراگیری (Learning curve) که بنام منحنی یادگیری نیز شناخته می‌شود یک نمایش گرافیکی از رابطه بین میزان مهارت یک فرد در انجام یک کار و میزان تجربهٔ او است. مهارت (بر روی محور عمودی نمودار اندازه‌گیری می‌شود) معمولاً با افزایش تجربه (محور افقی) افزایش می‌یابد، یعنی هر چه کسی یک کار را بیشتر انجام دهد، عملکرد او در آن کار بهتر خواهد شد.


مردم خواهان محتوای ساده و معتبر هستند و به همین دلیل، سهولت دسترسی بازاریابان برای تولید ویدئوها به‌شدت افزایش یافته است. انجام این کار حتی ممکن است به همین سادگی باشد که گوشی خود را از جیبتان بیرون بیاورید و از خود در حال بسته بندی یک سفارش، فیلم بگیرید.

بنابراین، برای کسب‌وکارها ضروری است که بر استراتژی بازاریابی ویدیویی تمرکز کنند تا تلاش‌های بازاریابی محتوای خود را افزایش دهند.

 منحنی یادگیری
منحنی یادگیری

تولید محتوای ویدیویی با برنامه ریزی شروع می‌شود. این پنج سوال را از خود بپرسید تا پایه و اساس استراتژی بازاریابی ویدیویی خود را بنا کنید.

پنج سوال طراحی استراتژی بازاریابی محتوای ویدیویی:

1 – چرا ویدئو می‌سازید؟

اولین قدم در توسعه یک برنامه بازاریابی ویدئویی این است که از خود بپرسید چرا یک ویدئو را می‌سازید. اگر تنها دلیل شما برای تولید یک ویدیو این است که «همه، این کار را انجام می‌دهند»، وقت آن است که عمیق‌تر به این موضوع فکر کنید. زیرا حتماً باید هدفی معقول، پشت انجام این کار باشد.

چند دلیل که ممکن است باعث ایجاد انگیزه برای تولید یک ویدیو باشد:

  • شما یک کسب و کار کوچک هستید و می‌خواهید چهره پشت برندتان را به مخاطبان خود نشان دهید.
  • کسب و کار شما بر جامعه‌ای تأثیر می‌گذارد که برای مصرف کنندگان شما مهم است و شما می‌خواهید به آنها نشان دهید که چگونه کسب و کار شما، می‌تواند به ایجاد تغییر کمک کند.
  • محصول جدید شما یک نوآوری است و باید به مردم نحوه استفاده از آن را نشان دهید.
  • شما می‌توانید ارزش اطلاعات تخصصی خود را برای مصرف‌کنندگانتان به شیوه‌ای مرتبط با کسب‌وکارتان، بیان نمایید.

دانستن دلیل تولید یک ویدیو به شما کمک می‌کند تا تصمیم بگیرید که می‌خواهید چه کسی را با ویدیو هدف قرار دهید.

2 – ویدئوی شما برای کیست؟

در نظر داشتن مخاطب هدف برای استراتژی بازاریابی ویدیویی شما ضروری است. ویدئوها احساسات را تحریک می‌کنند و بین کسب و کار شما و مصرف کننده، ارتباط ایجاد می‌کنند، بنابراین بسیار مهم است که احساسات درست را برانگیخته و داستان مناسب را برای مشتریان احتمالی خود، تعریف کنید.

شما باید از چرایی خود برای تعیین اینکه چه کسی هستید استفاده کنید. مرحله کلیدی در اینجا این است که مقاصدتان را با مخاطب هدف خود هماهنگ کنید؛ بنابراین، همیشه ایده خوبی است که از پرسونای خریدار خود استفاده کنید.

این مخاطب هدف شما است که محتوا و خط داستانی ویدئوی شما را تعیین کرده و به تشخیص نوع ویدیویی که باید تولید کنید، کمک می‌کند.

3 – چه نوع محتوای ویدیویی ایجاد می‌کنید؟

بهترین راه برای تصمیم گیری برای اینکه چه نوع محتوایی بهتر است تولید کنید، این است که به این فکر کنید که آیا می‌خواهید داستانی را به اشتراک بگذارید، بینش یا دانشی ارائه دهید یا بر روی محصولات و خدمات خود تمرکز کنید.

الف به اشتراک گذاشتن داستان

برای ایجاد ویدیویی که در آن قرار است داستانی را به اشتراک بگذارید، از افراد و چهره‌هایی که کسب و کار شما را تشکیل می‌دهند، استفاده کرده و آنان را به نمایش بگذارید. می‌توانید یک روز کاری خود را  فیلمبرداری کنید، با کارمندان خود مصاحبه کنید، یا از مشتریان بخواهید که توصیفات انگیزاننده‌ای از شرکت شما ارائه دهند. یکی دیگر از انواع ویدئوها که برای به اشتراک گذاشتن عالی است، تعریف داستان شرکت شماست که می‌تواند شامل یک ویدئوی پشت صحنه یا ملاقات با تیمتان باشد.

با کارمندان خود مصاحبه کنید
با کارمندان خود مصاحبه کنید

ب ارائه اطلاعات

هنگام ارائه اطلاعات در محتوای ویدیویی خود، مهم است که سبک ویدیویی را انتخاب کنید که به شما امکان تدریس را بدهد. می‌توانید به نگرانی‌های رایجی که در پرسش و پاسخ‌ها مطرح می‌شوند، بپردازید یا نکات و ترفندهای جدیدی را آموزش دهید یا یافته‌های خود را در مطالعات موردی، ویدیوهای آموزشی و ویدیوهای مستند به نمایش بگذارید.

ب نحوه استفاده از محصولات و خدمات

در نهایت، هنگام ارائه دادن، تمرکز باید روی محصول یا خدمات شما باشد. از آموزش‌ها، نسخهٔ نمایشی محصول، و ویدیوهای نحوه کار کردن با محصولات استفاده کنید تا به مردم نشان دهید محصول/خدمت شما چگونه کار می‌کند. ویدیوهای DIY روشی عالی برای نشان دادن مزیت های کسب و کار شما هستند، درحالی‌که محتوای تعاملی و سرگرم کننده را به مصرف کنندگان ارائه می‌دهند.

هنگام تصمیم گیری برای تولید نوع محتوای ویدئویی، امکان تولید یک ویدیو با کیفیت بالا را نیز در نظر بگیرید. اگر بودجه کمتری دارید، چیزی را انتخاب کنید که بتوانید در خانه بدون تیم تولید، فیلمبرداری کنید. اگر بودجه بیشتری دارید، می‌توانید یک بخش بازاریابی ویدیویی در شرکت خود ایجاد کنید، یک گروه ویدیویی استخدام کنید یا با اینفلوئنسرها برای کمک به ایجاد محتوای خود همکاری کنید. ایده‌های بالا به‌اندازه کافی انعطاف‌پذیر هستند تا با هر نوع بودجه‌ای سازگار باشند.

تصمیم شما در مورد نوع محتوایی که می‌خواهید تولید کنید به شما کمک می‌کند تا تصمیم بگیرید کجا باید ویدئوی خود را به اشتراک بگذارید تا بهترین نتایج ممکن را به دست آورید.

4 – ویدئوها را کجا به اشتراک می‌گذارید؟

جایی که قرار است ویدیوها را به اشتراک بگذارید، بر تصمیم گیری در مورد اینکه محصول نهایی شما چگونه خواهد بود، تاثیر گذار است. به‌عنوان‌مثال، اگر یک ویدیو، کوتاه و مفید است و  بیشتر جنبه سرگرمی دارد، Tik Tok می‌تواند انتخاب خوبی باشد، اما اگر ویدیو، طولانی و آموزنده باشد، YouTube می‌تواند بهترین گزینه شما باشد.

هنگام تصمیم گیری در مورد انتخاب پلت فرم ویدئوی آنلاین مناسب، طول و لحن ویدیو را در نظر بگیرید. در اینجا چند طول ویدیوی بهینه و فرمت‌های مناسب برای پلتفرم‌های محتوای ویدیویی محبوب، ذکر شده است.

یوتیوب

یوتیوب
یوتیوب

مدت زمان ویدیوهای یوتیوب برای حساب‌های تأیید نشده حداکثر 15 دقیقه و برای کانال‌های تأیید شده تا 12 ساعت است. برای این پلتفرم، ویدیوهای افقی ایدئال هستند (16 به 9). لحن ویدیوهای یوتیوب می‌توانند متنوع باشند، بنابراین می‌توانید محتوای سرگرم کننده یا رسمی تولید کنید.

فیس بوک

ویدیوهای فیس بوک می‌تواند تا 15 دقیقه طول بکشند. این پلتفرم ویدیوهای افقی، عمودی و مربعی را پشتیبانی می‌کند. لحن ویدیوهای فیس بوک متفاوت است، اما معمولاً رسمی یا معمولی است.

اینستاگرام

اینستاگرام دو فرمت را پشتیبانی می‌کند: IGTV و استوری. IGTV می‌تواند تا 1 ساعت طول بکشد. استوری فقط می‌توانند 15 ثانیه طول بکشند. ویدیوهای افقی برای IGTV ایدئال هستند، درحالی‌که ویدیوهای عمودی برای استوری (9 به 16) بهتر هستند. لحن ویدیوهای IGTV غیررسمی‌تر است و استوری‌ها بیشتر سرگرم‌کننده هستند.

لینکدین

مدت زمان ویدیوهای لینکدین از 3 ثانیه تا 30 دقیقه است. ویدیوهای افقی، عمودی و مربعی، توسط این پلتفرم پشتیبانی می‌شوند. لحن ویدیوهای لینکدین بیشتر رسمی یا حرفه‌ای هستند.

تیک تاک

ویدیوهای Tik Tok می‌توانند تا 1 دقیقه طول بکشند. فیلم های عمودی برای این پلتفرم بهترین هستند. ویدیوهای Tik Tok معمولاً سرگرم کننده هستند اما می‌توانند گاهی آموزنده نیز باشند.

توییتر

مدت زمان ویدیوهای توییتر تا 2 دقیقه و 20 ثانیه است. در این پلتفرم می‌توان از ویدئوهای افقی یا عمودی استفاده کرد. لحن ویدیوهای توییتر بین سرگرم کننده و غیررسمی تا رسمی متغیر هستند.

وب سایت

وب‌سایت‌ها به شما اجازه می‌دهند تا مدت زمان ویدئوی خود را، خودتان انتخاب کنید. لحن ویدئوها در صفحات یک وب سایت احتمالاً رسمی‌تر هستند و شخصیت برند شما را نشان می‌دهند.

باتوجه‌به همه این موارد، به این فکر کنید که ویدیو در کجا می‌تواند به طور موثرتری مخاطبان خود پیدا می‌کند و کدام پلتفرم به شما این امکان را می‌دهد تا ویدیویی تولید کنید که با هدف شما همسو باشد.

اگر کسب و کار شما تصمیم دارد بودجه زیادی را به بازاریابی ویدیویی اختصاص دهد، می‌توانید برای توزیع ویدئوی خود هزینه نیز پرداخت کنید. ایده‌های بالا نمونه‌هایی از ارسال محتوای ویدئوی شما در رسانه های اجتماعی است که متعلق به شماست. بااین‌حال، می‌توانید برای نمایش ویدیوهای خود به‌عنوان تبلیغ ویدیویی در پلتفرم‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی نیز هزینه کنید. تبلیغ پولی ویدیویی مزیت بیشتری دارد چون به مصرف کنندگان بالقوه دسترسی پیدا می‌کند، بدون اینکه آنها شما را جستجو کنند.


آیا می‌دانستید؟

آیا می‌دانستید؟ شبکه‌های اجتماعی همچنین به شما امکان می‌دهند محتوای ویدیویی را به‌صورت زنده تولید کنید. دو نمونه از آنها لایو فیس بوک و لایو اینستاگرام هستند.


5 – چه زمانی محتوای ویدیویی را تولید می‌کنید و کی آن را در دسترس مخاطبان قرار می‌دهید؟

کلید موفقیت در بازاریابی محتوای ویدیویی، ثبات است. نکته بسیار مهم این است که تصمیم بگیرید هرچند وقت یکبار، قصد دارید پست بگذارید و اینکه آیا اجرای به‌موقع این برنامه زمانی، برای کسب و کار شما امکان پذیر است یا خیر.

ایجاد یک تقویم تولید محتوای ویدیویی می‌تواند به تیم شما کمک کند تا فعالیت‌های خود را سازماندهی کرده و ایده‌های کمپین بازاریابی ویدیویی را به موقع تهیه نماید. از مراحل ذکر شدهٔ بالا، برای ایجاد ایده‌ های ویدیویی در تقویم محتوایی کسب‌وکارتان برای تولید و زمان بندی تولید ویدیو به طور مداوم و باثبات استفاده کنید.

ارزیابی موفقیت استراتژی بازاریابی محتوای ویدیویی

ارزیابی موفقیت استراتژی بازاریابی محتوای ویدیویی
ارزیابی موفقیت استراتژی بازاریابی محتوای ویدیویی

شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) می‌تواند به شما کمک کند تا موفقیت استراتژی بازاریابی دیجیتال ویدیویی خود را اندازه گیری کنید.

معیارهای مهمی که باید به آنها توجه کرد:

بازدیدها:

تعداد کل افرادی که ویدئوی شما را برای زمان مشخصی تماشا کرده‌اند (تعداد ثانیه‌های تعیین شده توسط پلتفرمی که ویدیو در آن قرار دارد در اختیار شما قرار می‌گیرد).

Impressions:

به تعداد دفعاتی که آگهی یا محتوای شما در صفحه نمایش داده می‌شود.

نرخ بازدید (View-through rate):

تعداد بازدیدهای تا انتها شده توسط مخاطبان برای ویدئوی شما نسبت به تعداد نمایش‌های اولیه.

زمان تماشا (Watch time):

کل مدت زمانی که بینندگان برای تماشای ویدئوی شما صرف کرده‌اند.

کلیک‌ها:

تعداد دفعاتی که کاربران روی ویدئوی شما کلیک کرده‌اند.

افزایش درک مشتریان از نام تجاری (Brand lift):

اندازه‌گیری تأثیر ویدئوی شما بر ادراکات و رفتارهای مصرف کننده که معمولاً با استفاده از نظرسنجی محاسبه می‌شود.

تجزیه و تحلیل شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) می‌تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید که چه نوع محتوای ویدیویی را باید تولید کرده و یا به تقویم تولید محتوای خود بیفزایید.


نکته:

اگر ویدئوی خود را در کانال‌های اجتماعی پست می‌کنید، نگاهی به تجزیه و تحلیل رسانه‌های اجتماعی‌تان یک راه عالی برای سنجش موفقیت استراتژی بازاریابی محتوای شما است.


آمار بازاریابی محتوای ویدیویی

آمار بازاریابی محتوای ویدیویی
آمار بازاریابی محتوای ویدیویی

اعداد زیر ثابت می‌کنند که ویدیو ازاین‌پس باید در صدر فهرست کارهایی قرار گیرند که در برنامه استراتژی بازاریابی خود گنجانده‌اید. افزایش تعداد افراد حرفه‌ای که از بازاریابی محتوای ویدیویی استفاده می‌کنند، روندی است که پیش بینی می‌شود ادامه یابد و دلایل خوبی نیز دارد. بازاریابی ویدیویی می‌تواند بازده قابل‌توجهی برای کسب و کار شما ایجاد کند.

  • تعداد کسب‌وکارهایی که از بازاریابی ویدئویی استفاده می‌کنند، 41 درصد افزایش داشته است.
  • همه گیری 74 درصدی استفاده از این روش، بازاریابان دیجیتال را چنان تحت تاثیر قرار داده است که احتمال بیشتری دارد برای استفاده از بازاریابی ویدیویی اقدام کنند.
  • 51 درصد از بازاریابان، احساس می‌کنند که انجام مراحل بازاریابی ویدیویی در داخل سازمان خودشان، آسان‌تر است.
  • 87 درصد از بازاریابان احساس می‌کنند که بازاریابی محتوای ویدیویی، بازگشت سرمایه (ROI) خوبی را فراهم می‌کند.
  • 84 درصد از مردم می‌گویند که پس از تماشای ویدئوی یک برند، متقاعد شده‌اند که یکی از محصولات یا خدمات آن را خریداری کنند.
  • 69 درصد از بازاریابان که در حال حاضر از بازاریابی ویدئویی استفاده نمی‌کنند، می‌گویند که انتظار دارند تا یک سال آینده این کار را انجام دهند.
  • 93 درصد از کسب‌وکارها از طریق ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند، مشتریان جدیدی به دست آورده‌اند.
  • ویدیوهای زنده‌ای که بیش از یک ساعت طول می‌کشند، شانس بیشتری برای افزایش نرخ تعامل دارند (0.19 درصد – 0.86 درصد). (منابع: Wyzowl، Social Insider)

نتیجه گیری

محتوای ویدیویی اینجاست تا بماند و به موفقیت کسب و کار شما کمک کند. افزودن بازاریابی ویدئویی به استراتژی‌تان به کسب و کار شما اجازه می‌دهد تا رقابتی باقی بماند و از مزایای تاکتیک‌ های بازاریابی هوشمند بهره‌مند شود.

اگر بفهمید که چرا ویدیو می‌سازید و بدانید برای چه کسی، چه چیزی، کجا و چه زمانی این کار را انجام می‌دهید، می‌توانید از ویدیو به‌عنوان یک ابزار موثر بازاریابی استفاده کنید. اکنون زمان آن رسیده است که تولید و ویرایش محتوا را شروع کنید. فقط اقدام کنید.

منبع:

g2.com

ترجمه و اقتباس:

حسین شکرگزار

غیاث الدین مشایی

بازاریابی محتوای ویدیویی چیست؟

لینک دانلود فایل PDF

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

2 دیدگاه برای “بازاریابی محتوای ویدیویی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *